ASUS Maximus VII Impact: a vertikálisan is terjeszkedő alaplap

Az ASUS újdonsága összesen öt kiegészítő nyomtatott áramköri lapot alkalmaz, amelyek mind az alaplapra merőlegesen érkeznek.

ASUS Maximus VII Impact: a vertikálisan is terjeszkedő alaplap

Az ASUS már eddig is alkalmazta azt a gyakorlatot, amelynek értelmében kompakt alaplapjainak hasznos felületét hatékonyan, az alaplapra merőlegesen elhelyezett kiegészítő nyomtatott áramköri lapokkal növelte. Gondoljunk csak az egyedi VRM kártyára, amely 8-10 tápfázissal állt az adott processzor rendelkezésére.

A legújabb alaplapnál, a mini-ITX formátumú, Z97 Express lapkakészlettel rendelkező Maximus VII Impact modellnél, amely LGA-1150-es processzorokat fogad, még nagyobb hangsúlyt kapott a fentebb említett koncepció, ugyanis az új alaplap nem kevesebb, mint 5 kiegészítő nyomtatott áramköri lapot kapott.

A legnagyobb tartalmazza a pofás hűtéssel ellátott VRM áramkört, ami nyolcfázisú tápellátást biztosít a rendszer számára. Itt van még az ImpactControl II-es lap is, amelyen bekapcsoló- és reset gombok, CMOS Clear gomb, valamint RoG Connect gomb lapul, sőt, még egy kétszer hétszegmenses debug LED kijelző is található rajta, ami a rendszer indulásakor felmerülő problémák diagnosztizálásában segít. Érdekes bővítőkártya még az Impact CoolHub is, ami két darab négytűs ventilátor tápcsatlakozóval rendelkezik, plusz az LN2, azaz az extrém, folyékony nitrogén alapú tuning mód engedélyezésére is lehetőséget ad.

A következő bővítőkártya az MPCIE Combo IV Board nevet viseli, fedélzetén pedig 802.11 ac WiFi vezérlőt, illetve egy PCI Express 2.0 x4-es M.2-es bővítőhelyet találunk. A sort a SupremeFX Impact II-es audió vezérlőt rejlő bővítőkártya zárja, ami minőségi hangzást biztosít, hála a 110 dB(A) jel/zaj aránnyal rendelkező audió kodeknek, az audió felhasználásra szánt kondenzátoroknak, a leválasztott földelésnek, valamint az EMI védőpajzsnak.

Az LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott alaplap két darab DDR3-as memóriafoglalatot kapott, bővítőhelyei között pedig egy PCI Express 3.0 x16-os slot is lapul. Az adattárolókat a fentebb említett M.2 x4 slot mellett négy darab SATA 6 Gbps-os port is fogadja. A termék a 802.11ac WiFi vezérlő mellett Intel gyártmányú Gigabites Ethernet vezérlőt is kínál, videó kimenetei között pedig egy DisplayPort és egy HDMI port található. Az újdonság hat darab USB 3.0-s porttal érkezik, plusz néhány USB 2.0-s port is van rajta.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a Maximus VII Impact pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, valamint az is rejtély, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward