ASUS gamer notebookok 300 Hz-es kijelzővel

Az ASUS elsőként mutatott be 300 Hz-es kijelzővel szerelt notebook-prototípusokat, amelyek GeForce sorozatú videokártyával rendelkeznek.

ASUS gamer notebookok 300 Hz-es kijelzővel

Az ASUS több elsőséget is magáénak tudhat a notebook kijelzők szegmensében, ugyanis a vállalat 2016-ban elsőként mutatott be 120 Hz-es megoldást, majd a 144 Hz-es lépcsőre is elsőként lépett fel, ebben az évben pedig már 240 Hz-es kijelzővel rendelkező noteszgépeket is bemutatott. A jelek szerint rövidesen újabb előrelépés történik ezen a téren, ugyanis az IFA 2019 alkalmával lehullott a lepel az első olyan ASUS noteszgépekről, amelyek már 300 Hz-es LCD panelt használnak.

A sort az ASUS ROG Zephyrus S GX701 kezdi, amelyben elsőként kap helyet a 300 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó, 3 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkező LCD panel, amelynek gyártójáról egyelőre nem érkezett információ. Az viszont már teljesen biztos, hogy az új noteszgép idén októberben az üzletek polcaira kerül, azaz a nagy karácsonyi ajándékvásárlási láz idején már bőven elérhető lesz. A speciális kijelzőt egyébként a RoG Zephyrus S GX502, valamint a RoG Strix Scar III is megkapja – utóbbiból 15 és 17 hüvelykes változat egyaránt készül.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

Noha túl sok információ nem derült ki az új panellel kapcsolatban, az azért erősen valószínűnek tűnik, hogy lényegében egy 240 Hz-es megoldásról van szó, ami overdrive módban üzemel. Érdekesség, hogy a RoG Zephyrus S GX701 és a RoG Zephyrus S GX502 esetében a kijelző gyári kalibráción és Pantone hitelesítésen esik át, így az új noteszgépek nem csak a gamerek, hanem a színhűséget igénylő profi alkalmazásokat használó felhasználók számára is vonzóak lehetnek.

A zászlóshajó szerepét betöltő RoG Zephyrus S GX 701 várhatóan egy Nvidia GeForce RTX videokártyát kap, amelynél a GPU 1230 MHz-es órajelen üzemelhet turbó módban, 100 W-os TDP keret mellett.  A RoG Zephyrus S GX502, illetve a Strix Scar III 15 és 17 hüvelykes változatai ezzel szemben már GeForce RTX 2070-es videokártya köré épülnek, amelynél 1540 MHz-es maximális GPU órajel áll rendelkezésre 115W-os TDP keret mellett, természetesen ugyancsak turbó módban. A GeForce videokártyák jelenléte alapján erősen valószínű, hogy az új notebookok G-Sync támogatást is kapnak majd. A gyártó egyelőre még csak a prototípusokat mutatta be, így a végleges hardver ezektől minimálisan eltérhet.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

Az információk alapján az is biztosnak tűnik, hogy a RoG Zephyrus S sorozat tagjai akár hatmagos Core i7-9750H processzort, illetve akár 32 GB-nyi DDR4-2667 MHz-es rendszermemóriát is kaphatnak, az adatok tárolásáról pedig PCIe NVMe alapú rendszer gondoskodhat, minden bizonnyal többféle kiépítésben. Az egyéb tulajdonságokat egyelőre homály fedi, csak úgy, ahogy a konkrét árazást is.

Az októberben érkező RoG Zephyrus S GX701 után 2020 folyamán egyéb RoG termékek is megkaphatják a 300 Hz-es kijelzőt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap