Asus: egy külső Blu-ray író és egy különleges egér

Asus: egy külső Blu-ray író és egy különleges egér

Az ASUS egy tetszetős külső Blu-ray íróval jelentkezik, amely USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez és a Blu-ray korongok mellett a DVD és CD lemezek olvasására és írására is képes. A külső optikai meghajtó mellett egy igazi különlegesség is megjelent a gyártó kínálatában, ami nem más, mint egy rendhagyó formavilággal büszkélkedő vezeték nélküli egér.

[bold]ASUS SBW-06C1S-U: egy stílusos külső Blu-ray író

[/bold]

Úgy tűnik, hogy a gyártók ismét nagy hangsúlyt fektetnek a Blu-ray formátum népszerűsítésére, ugyanis a napokban a Pioneer és a Buffalo is bemutatták saját Blu-ray íróikat, amelyek már a BDXL korongokkal is képesek megbirkózni, most pedig az ASUS rántotta le a leplet saját megoldásáról, amely a BDXL lemezeket még nem támogatja, inkább stílusával próbál hódítani.

Az új USB 2.0-s csatolófelülettel rendelkező külső optikai meghajtó egyetlen USB kábelen keresztül kapcsolódik a rendszerhez: ezen a kábelen keresztül az adatátvitel és a tápellátás is megoldott. A termék 8 MB-nyi bufferrel érkezik és az alábbi írási sebességeket kínálja a különböző típusú adattároló korongok esetében:

[list type="unordered"]

[*]BD-R: 6x,

[*]BD-R DL: 4x,

[*]BD-RE, BD-RE DL: 2x,

[*]DVD+R/-R/+RW: 8x,

[*]DVD-RW: 6x,

[*]CD-R: 24x,

[*]CD-RW: 16x.

[/list]

Az ASUS a meghajtóhoz mellékeli a Cyberlink Power2Go szoftverének 6.0-s változatát, valamint a PowerDVD 9-es kiadását is. A két év garanciával forgalomba kerülő SBW-06C1S-U meghajtó ajánlott végfelhasználói ára 167 euró magasságában helyezkedik el.

[bold]ASUS WX-DL: a rendhagyó vezeték nélküli egér

[/bold]

Az ASUS egy nem mindennapi egeret is bemutatott, amelynek formatervezésében főszerepet töltött be a neves dán dizájner, David Lewis. A szakember már nem ismeretlen, ha ASUS termékekről van szó, hiszen korábban ő készítette a nagysikerű NX90-es multimédiás noteszgép formatervét is. A WX-DL egér nevében a DL betűk tulajdonképpen a neves dizájner monogramját takarják.

A különleges egér kör alakú és egy ezüst sáv fut végig a szélén, ami amellett, hogy szép, még érintőfelület is egyben. Az egér használható klasszikus egérként és multimédiás "távirányítóként is". Az egér funkciót az 1200 dpi-s lézeres szenzor segítségével aknázhatjuk ki, a multimédiás vezérlő funkciókat pedig az érintés érzékeny felületen belül elhelyezett multimédiás gombok biztosítják. A termék könnyedén használható kétgombos egérként, de emellett abban is segít, hogy a különböző szoftverek többérintéses technológiát támogató vezérlési módjait is kihasználhassuk anélkül, hogy kezünket fel kéne emelni az asztalról mondjuk egy érintőkijelző miatt. A WX-DL ideális lehet akár a Windows 7 által kínál érintő funkciók használatához is. Az egér az érintő vezérlés mellett négyutas görgetés funkciót is kínál, ami akár a mindennapi feladatok alkalmával is jól jöhet.

Az újdonság 2,4 GHz-es vezeték nélküli rádiókapcsolat segítségével kommunikál az adóval, amely USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott asztali vagy mobil konfigurációhoz. A WX-DL 80 x 80 x 31,5 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig mindössze 62 gramm. Az egér a kényelmesebb használat érdekében kissé döntött dizájnnal rendelkezik, hogy minél jobban kézre essen. Egyelőre azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen energiaforrással üzemel az újdonság, nincsenek információk (a hivatalos weboldalon sem).

Az újdonság hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 79 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward