ASUS Crosshair IV Formula, a 890FX erejével

Az ASUS Republic of Gamers (RoG – Játékosok Szövetsége) sorozatában egy újdonság tűnt fel, amelyet korábban az idei CeBIT alkalmával már megtekinthettünk. A Crosshair IV Formula alaplap az AMD hamarosan megjelenő 890FX lapkakészletére épül, amelyben a 890GX esetében már megismert SB850-es deli híd teljesít szolgálatot, így természetesen rendelkezésre áll a natív SATA 6 Gbps-os támogatás is, no de ne szaladjunk ennyire előre.

ASUS Crosshair IV Formula, a 890FX erejével

Az ASUS Republic of Gamers (RoG – Játékosok Szövetsége) sorozatában egy újdonság tűnt fel, amelyet korábban az idei CeBIT alkalmával már megtekinthettünk. A Crosshair IV Formula alaplap az AMD hamarosan megjelenő 890FX lapkakészletére épül, amelyben a 890GX esetében már megismert SB850-es deli híd teljesít szolgálatot, így természetesen rendelkezésre áll a natív SATA 6 Gbps-os támogatás is.

A friss alaplap rengeteg ínyenc szolgáltatást rejt magában, amelyekkel a gyártó a hardcore felhasználókat, a tuning mestereket és a játékos társadalom tagjait szeretné rabul ejteni. Az alaplap Socket AM3-as processzorfoglalattal várja az AMD Phenom II-es és Athlon II-es központi egységeit. A deszkában – csak úgy, mint az összes többi Socket AM3-as alaplapban – a Socket AM2+-os és Socket AM2-es processzorok természetesen nem használhatóak. A termék 10+2 fázisú tápellátást biztosít a processzor és a négy darab DDR3-as memóriafoglalat számára, ez utóbbiakban egyébkén DDR3-2000 MHz-es modulokat is elhelyezhetünk, ha pénztárcánk engedi. PCI Express x16-os slotból összesen 4 darab áll rendelkezésre, amelyek CrossfireX rendszer építésére adnak lehetőséget (2x16 vagy 4x8 módban képesek menni), de két PCI slot is helyet kapott a bővítőhelyek között. A gyártó SATA 6 Gbps-os portból hatot, SATA 3 Gbps-os csatlakozóból egyet, míg USB 3.0-s portból kettőt helyezett el a deszkán, sőt, a szokásos eSATA port is rendelkezésre áll.

A kínálatban találunk még Gigabites Ethernet vezérlőt, FireWire portot és beépített SupremeFX X-Fi audió vezérlőt, amely nyolc csatornával és EAX 4.0-s támogatással áll a felhasználók rendelkezésére. Az alaplap Core/Turbo Unlocker technológiával érkezik, amely nem csak a letiltott processzormagok engedélyezésére használható, hanem ennél sokkal többre, mint azt mai híreink egyikében is említettük. A repertoárban helyet kapott a RoG Connect szolgáltatás is, sőt, a GameFirst eljárást is beveti a gyártó annak érdekében, hogy on-line játékok esetében az internetes forgalomból a játékok „csomagjai” élvezzék az elsőbbséget, így zökkenőmentes, folyamatos kapcsolat álljon rendelkezésre, hogy semmi se állhasson a siker útjába.

Az ASUS újdonsága valószínűleg jövő héten jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, amikor a 890FX lapkakészlet hivatalosan is debütál, de ez egyelőre csak feltevés. A gyártó még nem árulta el, hogy mennyibe fog kerülni a csúcskategóriás alaplap.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward