ASRock Radeon RX 5500 XT videokártya Mini-ITX konfigurációkba (is)

A viszonylag rövid kivitelben érkező videokártyára 100 milliméteres ventilátorral ellátott hűtés került, ami remélhetőleg sokat segít a halk működésben.

ASRock Radeon RX 5500 XT videokártya Mini-ITX konfigurációkba (is)

Az ASRock legújabb videokártyája a Mini-ITX alapú rendszerek szerelmeseit veszi célba, ugyanis egy viszonylag rövid, mindössze 190 milliméter hosszú példányról van szó, amely Radeon RX 5500 XT alapokon nyugszik és 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriával érkezik.

Galéria megnyitása

A kétslotos videokártya fedélzetén természetesen egy 7 nm-es csíkszélességgel készülő, NAVI 14 típusú GPU található, amely 1408 stream processzorral rendelkezik, a 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriához pedig 128-bties adatsínen keresztül kapcsolódik.

A GPU esetében 1607 MHz-es alap-órajel, 1845 MHz-es Game Clock, illetve 1845 MHz-es Boost Clock van érvényben, vagyis nagyrészt a referenciához igazodnak ezek az értékek, kivéve a Game Clockot, ami alap esetben 1717 MHz lenne. A 8 GB-nyi GDDR6-os VRAM természetesen 14 GHz-es effektív órajelen ketyeg, és a csatolófelület is PCI Express 4.0 x8-as, ahogy megszokhattuk.

Galéria megnyitása

Az ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger ITX 8G egyedi hűtést kapott, amely egyetlen 100 milliméteres átmérőjű ventilátorral dolgozik, a hűtő borításán pedig némi minta is helyet kapott, hogy ne legyen olyan egyhangúan fekete.

Galéria megnyitása

A 190 milliméter hosszú, 139 milliméter széles és 42 milliméter vastag videokártya egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel a stabil működéshez – a gyártói ajánlás szerint az adott konfigurációhoz érdemes legalább 500 W-os tápegységet használni attól függően, mekkora fogyasztású alkatrészek kerülnek a VGA mellé.

Videó kimenetei között egy darab HDMI 2.0b, illetve három darab DisplayPort 1.2a csatlakozó sorakozik, amelyek akár négy monitor egyidejű meghajtására is képesek.

Galéria megnyitása

Az ASRock újdonsága rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áráról azonban nem hullott le a lepel. Jelenleg a kínálatunkban 65 000 és 99 990 forint között helyezkednek el a Radeon RX 5500 XT sorozatú modellek, Mini-ITX konfigurációkhoz passzoló, azaz kifejezetten rövid modell azonban eddig még nem érkezett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap