Árral szemben úszva is jól szerepelt az év első felében a Huawei

Képes volt a cég jobb pénzügyi eredményt elérni, miközben egyre nehezebb helyzetben van.

Árral szemben úszva is jól szerepelt az év első felében a Huawei

A Huawei jobban tudott teljesíteni, mint az előző évben, pedig akkor még az első negyedév során zavartalanul tudott üzemelni. Májusban indult be igazán az amerikai bulldózer, ami azóta is folyamatosan dolgozik azon, hogy ellehetetlenítse a cég működését. Egyelőre szerencsére inkább kevesebb, mint több sikerrel. És itt van még a koronavírus-járvány is, ami szintén óriási csapást mért több mobilpiaci szereplőre is, de Huawei még ebből is képes volt jól kijönni.

454 milliárd kínai jüanos összesített bevételt tudott elérni a Huawei a januártól júniusig tartó időszakban, ami átszámítva 64,85 milliárd dolláros összeget jelent. Ez kétszámjegyű emelkedés az egy évvel korábbi adathoz, egészen pontosan 13,1 százalékkal tudta növelni a kínai alakulat a bruttó bevételét. Úgy, hogy közben a globális piacon folyamatosan szorul vissza, ez nem titok. Több fronton érik negatív hatások a működését.

Galéria megnyitása

A vállalat a várakozásokon felüli nettó eredményt is összehozott 2020 első felében. 9,2 százalékos „haszonkulccsal” tudott üzemelni az első hat hónapban. Ennek köszönhetően a profitja elérte a 41,77 milliárd jüanos összeget – ez hajszál híján 6 milliárd dolláros összeget jelent az aktuális árfolyam mellett.

A mobiloknak és más fogyasztói eszközöknek az értékesítéséből 255,8 milliárd jüan folyt be, ami átszámítva 36,54 milliárd dollárnak felel meg. Ez szintén egy remek eredmény, főleg azt is számításba véve, hogy a koronavírus-járvány erre a területre volt a legnagyobb hatással. Viszont mivel Kínában nagyon jól pörög a cégnek az okostelefonok eladása, így viszonylag hamar regenerálódott, nem úgy, mint a többi piaci szereplő. Volt olyan hónap, amikor megszerezte az első helyet a teljese mobilpiacon, megelőzve a Samsungot, erre pedig korábban egyáltalán nem volt példa.

Galéria megnyitása

A hálózati eszközöknek a részlegéről 22,8 milliárd dolláros (159,6 milliárd jüan) bruttó bevételt hajtott fel a Huawei. Ez immáron elsősorban az új generációs, 5G hálózati berendezéseknek az értékesítéséből jött össze. A vállalati megoldásoknak a forgalma pedig 36,6 milliárd jüant, vagyis 5,2 milliárd dollárt tett ki a teljes bevételből.

A különböző területekről származó bevételek aránya általában hasonlóan alakul, így nem túl meglepő, hogy a vállalati szegmens tudta a legkevesebbet hozzátenni a dologhoz, és a konzumer készülékek pörögtek a legjobban.

Galéria megnyitása

Azt nagyon nehéz megmondani, hogy egy év múlva ilyenkor a Huawei hol lesz, hiába az aktuális jó eredmény. Olyan problémákat kell megoldania, mint a hálózati partnerek fogyatkozása, valamint a TSMC-től való elvágás, és ezáltal a saját chipgyártásnak a várható leépülése.

Könnyen lehet, hogy a fejlesztésekbe öntött pénz mind hiábavaló lesz, és 2021 derekára a vállalat már egészen más képet fog festeni, mint jelenleg. De valószínűleg tavaly ilyenkor sem sokan mertek volna nagyobb összegben fogadni arra, hogy az idei évet rekord eredményekkel fogja nyár közepéig letudni a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap