Árat emel a Netflix

A vállalat ezzel a lépéssel növeli a Full HD és a 4K UHD minőségek közötti árkülönbözetet is.

Árat emel a Netflix

A Netflix áremeléséről a The Verge számolt be elsőként. A szolgáltatás a jövőben drágább lesz szinte minden esetben azoknak, akik jó minőségben szeretnék élvezni a tartalmakat. Az emelés nem jelentős, de valószínűleg lesznek olyan árérzékeny felhasználók, akiket érzékenyen érinthet.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban kell majd a szolgáltatásért többet fizetni. És nem is emeli meg az összes árát a Netflix, ugyanakkor csak az alapcsomag az, ami változatlanul marad, ami pedig olyan fapados, hogy azért nehéz is lenne többet elkérni.

Az USA-ban 9 dollár a legolcsóbb előfizetési konstrukció, ami kedvező összeg, viszont ezért nem is kapnak sokat a felhasználók. Kizárólag mobilos használatra alkalmas csomagról van szó, mivel egyetlen készülékre és 480p-s minőségben teszi elérhetővé a tartalmakat. A középső előfizetés 13 dollárról 14 dollárra drágult, ebben az esetben kettő eszközön lehet a Netflixet élvezni, és a maximális felbontás Full HD.

Galéria megnyitása

A prémium besorolású csomagja a szolgáltatásnak már 4K Ultra HD minőséget nyújt, ez a plafon jelenleg, és itt van HDR is, valamint a hangzás oldaláról 5.1-gyel és Dolby Atmosszal lehet számolni. Eddig ezért a konstrukcióért a felhasználóknak 16 dollárt kellett kifizetnie, a továbbiakban azonban ez már 18 dollárt fog kóstálni. Ezzel a lépéssel a középső és a nagy csomagok között nagyobb lett a differencia.

A Netflix bízik abban, hogy az elképesztően széles tartalomkínálatával és az átlagfelhasználók számára tökéletes minőséggel meggyőzi majd arról az embereket, hogy a jövőben is maradjanak a platformnál. Ez a mostani lépés egyébként eléggé merész a Netflixtől akkor, amikor egyre több és egyre erősebb konkurenciával kell szembenéznie egyebek mellett a Disney és az HBO révén.

Galéria megnyitása

Ahogy azt már az elején elmondtuk, a mostani áremelés csak az USA-t érinti, ugyanakkor nem érdemes azt feltételezni, hogy a vállalat megáll majd ott. Valószínűleg idővel más régiókban is fentebb kúszhat a Netflix előfizetés ára. Hazánkban például eleve olcsóbban lehet a szolgáltatáshoz hozzáférni, mint amennyibe az Amerikában kerül, szóval nem lennénk túlzottan meglepve, ha a hazai díjakat is fentebb tornászná a cég a jövőben.

Jelenleg itthon 2490 forintról indul a szolgáltatás, és 3990 forintért már a legmagasabb csomagot lehet elérni a 4K Ultra HD HDR minőséggel, jó hangzással, négy eszközre. És egyébként már így is a Netflix az, amiért a legtöbbet kell fizetni a streaming szolgáltatások közül – persze a legtöbbet is ez nyújtja.

A Netflix egyébként a bevételeinek egy igen jelentős részét arra fordítja, hogy eredeti tartalmakat hozzon létre. Tehát azzal, hogy a felhasználók többet fizetnek, lényegében azt teszik lehetővé, hogy a szolgáltató a jövőben még jobb és még több sorozatot, filmet tudjon finanszírozni. Csak 2020-ban a korábbi tervek szerint 18,5 milliárdot költ a különböző produkciókra. Úgy véli a Netflix, hogy a tartalomgyártás annak a kulcsa, hogy versenyképes tudjon maradni például a Disney mellett, akinek nyilván gigantikus tartalomkínálat áll a rendelkezésére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap