Áramszünet okozhatott milliós kárt a Samsung egyik üzemében

Az áramkimaradás az információk szerint csak nagyjából 1 percig tartott, ám ez mégis dollármilliós károkat okozhatott.

Áramszünet okozhatott milliós kárt a Samsung egyik üzemében

A Samsung számára nem indul valami jól 2020, ugyanis 2019 utolsó napján egy igen komoly kellemetlenség következett be a vállalat egyik dél-koreai üzemében, amelynek köszönhetően több millió dollár értékben mehettek tönkre DRAM és NAND Flash lapkák.

Galéria megnyitásaA Hwaseing területén található gyáregységben 2019. december 31-én, valamikor a délutáni órákban történt a „baleset”, ugyanis hiba lépett fel a regionális áramellátásban. A rövid, nagyjából egy percig tartó áramszünet miatt óriási károkat szenvedhetett el a vállalat, ugyanis leálltak a NAND Flash és a DRAM gyártását végző üzemegységek. Ez azért probléma, mert a folyamat egyes lépcsői megszakíthatók, így ha gyártás közben bármilyen apró áramszünet következik be, az több millió dollár értékű memórialapka meghibásodását eredményezheti.

Az esetről egy koreai hírügynökség, a Yonhap számolt be, amelynek kollégái egy neve elhallgatását kérő informátortól szerezték be a fentebb tárgyalt információt. A forrás állítólag tökéletesen képben van az esettel kapcsolatban. A Samsungnál egyébként még az üzemegység újraindításán dolgozhatnak, ami várhatóan 2 teljes napot vehet igénybe, azaz hírünk írásakor még mindig tart a folyamat. A Samsung egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban, de ha változik a helyzet, arról természetesen beszámolunk.

A fiaskónak van egy pozitívabb oldala is: segítségével gyorsabban apadhat a Samsung NAND Flash és DRAM raktárkészlete, így rövidebb ideig tarthat a túlkínálat, ami a vásárlók és a megrendelők számára már nem olyan túl jó hír. Hasonló eset korábban a TSMC háza táján is előfordult, sőt, 2018-ban már Samsung egyik üzemében is volt áramszünet, ami 30 percig tartott és végül közel 44 millió dolláros kárt okozott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap