Árakat kapott a Corsair szupergyors SSD sorozata

Az MP600-as SSD család tagjai július 7-én, az AMD új asztali platformjával karöltve rajtolhatnak el.

Árakat kapott a Corsair szupergyors SSD sorozata

A Corsair még a Computex 2019 idején mutatta be első PCI Express 4.0-s csatolófelülettel rendelkező SSD sorozatát, amelyek az MP600-as jelölést viselik.  A PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használó megoldások meglehetősen gyorsak lesznek, hiszen olvasási tempó terén 4950 MB/s-os, írási tempó terén pedig 4250 MB/s-os értékre képesek, ami a PCI Express 3.0 x4-es SSD-k korában elképzelhetetlenül gyorsnak számít. Az új SSD-k a konkurens megoldásokhoz hasonlóan szintén Phison PS5016-E16 alapokon nyugszanak, megjelenésükre pedig július 7-én számíthatunk, pontosan akkor, amikor az első PCI Express 4.0-s támogatással rendelkező kliens platform is megjelenik, ami X570-es sorozatú alaplapokból és RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzorokból áll.

A megjelenésig még van pár hét, de a várható árazásról már most lehullott a lepel, hála a francia Cowcotland publikációjának. Az adatok alapján az 1 TB-os MP600-as SSD várhatóan 249 euróba kerül majd, míg a 2 TB-os változatért 449 eurót kérnek el – ezek az összegek már tartalmazzák a helyi általános forgalmi adót, ami 19,6%-os általános kulccsal dolgozik. Az említett árak igen komoly prémiumot jelentenek a Corsair jelenlegi zászlóshajóinak árazásához képest, ugyanis a PCI Express 3.0 x4-es csatolót használó MP510-es modellek közül a 960 GB-os kiadás 160 euróba, az 1920 GB-os változat pedig 320 euróba kerül.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a konkurensek megoldásai pontosan mennyibe kerülnek majd, de a fentiek alapján számítani lehet arra, hogy prémiumkategóriás árazást alkalmaznak a gyártók, ahogy az az efféle újdonságoknál lenni szokott. Az új SSD kártyákat egyelőre egyébként csak az AMD Valhalla platformjában lehet majd használni az említett sebességek mellett, ugyanis a régebbi platformok csak PCI Express 3.0 x4-es kapcsolattal szolgálják ki őket, így 3200 MB/s körüli maximális tempó elérésére nyílhat lehetőség, ami persze még mindig nem rossz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap