Aprók nagyban - 2015.06.30.

8 millió példánynál jár a Dark Souls-sorozat, olcsón megvehető a teljes Hitman-kollekció, komoly konferenciával készül a GamesComra a Microsoft...

Aprók nagyban - 2015.06.30.

8 millió példánynál jár a Dark Souls-sorozat

A Dark Souls-széria szépen-lassan eljutott odáig, hogy egy niché termékből igazi közönségsiker vált. Az első Dark Souls eredetileg 2,4 millió példányban kelt el, amihez további 2,6 millió jött, amikor újra kiadták a DLC-kkel együtt. A Dark Souls 2-ből eddig 1,9 millió ment el, amihez a Scholar of the First Sin eddig 530 ezret rakott hozzá.

Ami azonban még ennél is érdekesebb, hogy a SteamSpy adatai szerint nagyon sikeresek ezek a játékok PC-n, ugyanis a különböző Dark Souls-változatokból összesen 3,1 milliót adtak el Steamen. A Bandai Namco helyében utalnék is egy jelentősebb összeget Duranténak, a DSFix mod készítőjének, nélküle ugyanis nem hinném, hogy ennyire felkapottá vált volna az eredetileg csúnyán elhanyagolt PC-s port.

Tovább késik a PC-s Dead or Alive 5: Last Round online része

Mostanában alaposan rájár a rúd a PC-s játékosokra. A Batman: Arkham Knight katasztrófája után a Dead or Alive 5 sem akar megjavulni. A készítők eredetileg azt mondták, hogy egy június végén érkező frissítéssel teszik be a játékba az online multiplayert. Mivel a "június vége" tegnap lejárt, az utolsó pillanatban jelentkeztek egy közleménnyel, hogy ez sajnos nem fog megtörténni.

Úgy tűnik ugyanis, hogy nagyon komoly problémák jelentkeztek a bétatesztelés közben, így a Team Ninja egyszerűen nem tudja kiadni a bővítést, hanem további tesztelésre és fejlesztésre van szükség.

Allison Road - Silent Hills helyett jó lesz?

A független fejlesztésű horrorjáték elkészítésébe egy héttel a P.T. bemutatása után látott neki a Lilith Ltd. A hatfős csapatnak láthatóan bejött, amit Hideo Kojima és brigádja csinált, ugyanis a lenti videóban tesznek is egy utalást a P.T./Silent Hillsre, habár meg kell hagyni, hogy ez a video egyébként nem a végleges játékot mutatja, csak azt, hogy egy ilyen szintet szeretnének elérni a készítők.

Se nem túl Battlefield, se nem túl Battlefront a Star Wars: Battlefront

Patrick Bach, a DICE vezetője a The Guardiannak elmondta, nagyon figyeltek arra, hogy a Battlefront ne egy egyszerű Battlefield-klón legyen. "Nagyon más szögből közelítettük meg ezt a játékot, a közönsége ugyanis alapvetően más lesz, mint a Battlefieldnek. Itt a Star Wars rajongóinak kell megfelelnünk, és egy Star Wars-játékot kell letennünk az asztalra, nem egy Battlefieldet".

Ezzel együtt sem egyszerű a DICE helyzete, Bach ugyanis elmondta, sosem lehet megfelelni mindenkinek. "Folyamatosan kapjuk a kritikákat mindkét irányból. Valaki szerint túlságosan hasonlít a Battlefieldre, valaki szerint pedig jobban kéne hasonlítania a Battlefieldre. El kell fogadnunk, hogy a közönség nem fogja teljesen megérteni, amíg nem játszott vele".

Egységként kezeli a Square Enix a japán és nyugati stúdióit

Az Eidos felvásárlását követően a Square Enix azzal a ténnyel találta szembe magát (meglepő módon), hogy lett egy rakás nyugati stúdiója. Ezek jellemzően az Eidos irányítása alatt futnak tovább, ugyanakkor az ügyvezető Yosuke Matsuda elmondta, alapvetően nem kezelik őket külön a japán stúdióktól, igyekeznek mindenkit egy szinten tartani, ugyanakkor lehetőséget adni arra, hogy a csapatok megvalósíthassák a saját elképzeléseiket a saját stílusukban.

Ez azt jelenti, hogy például a Square Enix nyugati stúdióinak igazgatója, Phil Rogers is hetente kezdeményez konferenciahívást a japán csapatok vezetőivel, nem kizárólag a nyugati dolgokkal foglalkozik, hiszen így tudják rendesen összehangolni a cég működését.

Eladja gyűjteményének egy részét John Romero

Az id Software egykori legendájának vagy gyorsan pénzre van szüksége, vagy csak úgy véli, feleslegesen foglalják a helyet a régi játékok és konzolok. Akárhogy is, jelentős mennyiségű SNES-játékot helyezett el az eBay-en olyan értékes dolgok mellett, mint egy hibátlan állapotú Turbografx-16 konzol, ami 62 ezer forintért kelt el. Romero oldalán olyan dolgok találhatók még eladásra, mint a Warcraft- és Star Wars-könyvei, meg néhány pólója.

Olcsón megvehető a teljes Hitman-kollekció

A Steamen most mindössze 8 euróért lehet lecsapni a PC-re megjelent összes Hitman-játékra. Ebben ráadásul benne van a Hitman Absolution Elite Edition is, ami tartalmazza az összes megjelent DLC-t is. Ezen kívül megkapjuk még a következő címeket: Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Blood Money, Hitman: Codename 47, Hitman: Contracts, Hitman: Sniper Challenge.

Több mint 20 millió példányban kelt már el a Minecraft PC-re

Eszméletlenül sikeres a játék, de ezt mindenki tudja. A legfrissebb adatok szerint azonban a PC/Mac-verzió átlépte a 20 milliós határt a napokban. A többi változat sem teljesít rosszul, csak azokról nem rendelkezünk ennyire naprakész adatokkal. A Minecraft Pocket Editionből például januárig 30 millió kelt el, az Xbox 360-as változatból tavaly már 12 milliót vettek meg a játékosok, és ugye azóta elérhetővé vált az anyag PS3-on, PS4-en és Xbox One-on is.

Ilyen lesz a Civilization: Beyond Earth kiegészítője

Pontosabban azt eddig is tudtuk, hogy milyen lesz a Rising Tide kiegészítő, de most egy adag játékmenetet is kaptunk belőle, hogy a gyakorlatban is megtekinthessük. Az anyag ősszel jelenik majd meg, nagyjából 30 eurós áron.

Komoly konferenciával készül a GamesComra a Microsoft

Valószínűleg nem véletlenül kezdte el ennyire komolyan venni Európát a Microsoft, hiszen pont tegnap írtunk róla, hogy a kontinensen gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált a PS4. Az Xboxnak tehát legfeljebb akkor lehet bármi keresnivalója, ha képes meggyőzni a vásárlókat, hogy a központba a játékok kerültek a főleg Amerikára pozicionált tévés és multimédiás tartalmakkal szemben.

A Microsoft augusztus 4-én, délután 4-kor tartja majd sajtókonferenciáját a GamesComon, ami elég érdekesnek tűnik, a hivatalos oldal szerint ugyanis végre láthatjuk majd ténylegesen a PlatinumGames által készített Scaleboundot, valamint a felhős feldolgozásra építő új Crackdownt. Ezen kívül újra szerephez jut a Quantum Break, de az ígéretek szerint számíthatunk új bejelentésekre is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward