Apró, ütés- és vízálló kamerával rukkolt elő a Canon

A IVY REC névre hallgató terméket gyakorlatilag bárhová magával viheti feltűnés nélkül.

Apró, ütés- és vízálló kamerával rukkolt elő a Canon

A Canon termékpalettéja rendkívül változatos, és most még tovább bővült az eszközök sokasága egy olyan kamerával, amit bármikor magánál tarthat az ember, akár zsebre is vághatja, vagy fel is akaszthat. Az IVY REC sportolók, kalandorok számára igazán vonzó lehet, de mások is megláthatják majd benne a fantáziát.

Ez az újdonság érdekes módon jött létre. Tudniillik a vállalat előzetesen indított neki egy Indiegogo kampányt, amivel egyrészt előfinanszírozta a projektet, másrészt kiválóan fel tudta azt mérni, hogy van-e igény a termékre. És a jelek szerint bizony van, nem is kicsi, ugyanis az Indiegogo kezdeményezés keretében több mint 500 százalékkal teljesített túl, és elfogyott minden előzetesen kínált eszköz. Éppen ezért a Canon részéről nem volt kérdéses a továbbiakban, hogy van értelme ebbe belevágni, és a terveket teljesen megvalósítani.

Galéria megnyitása

Az IVY REC a vállalat meglátása szerint azoknak lesz majd a kedvence, akik sokszor mennek túrázni, és adott esetben talán még a mobiljukat sem vinnék magukkal, hogy ne essen baja a drága eszköznek. Ráadásul ez a Canon újdonság sokkal kisebb és könnyedebb egy telefonnál, szóval kisebb terhet is jelent menet közben.

A tervezők nagyon jó strapabírásra törekedtek, és ennek eredményeként olyan terméket kapnak a felhasználók, ami elvileg gond nélkül elviseli, ha 2 méter magasból bármilyen talajra esik, és akkor sem jön zavarba, ha éppen vízbe pottyan, mert szintén 2 méteres mélységig 30 percen keresztül biztosan elviseli a ránehezedő nyomást beázás nélkül. Arról nem tett említést a cég, hogy rendelkezne IP minősítéssel a kiegészítő, de minden bizonnyal a jó szigetelésnek hála a port is bírja majd.

Galéria megnyitása

A szerkezet lelke a kamerája, amiről csak annyit tudhattunk meg, hogy 13 megapixeles szenzort (1/3 col) használ, és fixált a gyújtótávolsága F/2.2-es rekeszérték mellett. Állítólag nagyon jó minőségű képeket fog megörökíteni az apróság, ami fel tudja majd venni a felsőkategóriás okostelefonokkal is a versenyt. A Canon mindenképpen bizakodónak tűnik, kíváncsian várjuk, hogy valójában milyen eredményt fog produkálni az IVY REC. 4:3-as és 1:1-es képaránnyal is üzemelhet a kamera, és minden esetben három felbontásból lehet majd választani annak függvényében, hogy milyen minőségre van szükség.

Full HD videókat készíthetnek az emberek az aprósággal, és van 60 FPS-es opció annak érdekében, hogy a gyors mozgást is jobban vissza tudja adni. A mozgóképeknél elektronikus stabilizálás lesz bevetve annak érdekében, hogy ne remegjen a kép túlságosan.

Galéria megnyitása

Saját tárhellyel nem rendelkezik a szerkezet, microSD formátumú memóriakártyát kell beletenni. Ezzel szemben érdekes módon csak annyi a megkötés, hogy minimum Class 10 besorolású legyen, és legfeljebb 256 GB-os kapacitással rendelkezzen. Egyetlen mikrofon van a terméken, így mono hangot tud rögzíteni. A szerkezetben van Bluetooth 4.2 modul és Wi-Fi is, amit kihasználva akár élőben is lehet róla képet továbbítani okostelefonra – ebben az esetben 720p minőséggel kell beérni.

Az okostelefonra a Canon Mini Cam ingyenes társalkalmazást kell telepíteni ahhoz, hogy az IVY REC teljesen kihasználható legyen, ez elérhető Androidra (5.1) és iOS-re (11) is. Az üzemmód választó hátra került, és nem lehet könnyen elállítani, így nem kell attól tartani, hogy egy óvatlan mozdulat miatt jó felvételekről marad le a tulajdonosa.

Galéria megnyitása

Mindössze 90 grammos az IVY REC, és mivel van egy beépített akasztója, így akár egy nadrágnak az övhelyére is felfűzhető, vagy a hátizsák pántjára is ráaggatható, szükség esetén pedig egy pillanat alatt kézbe lehet venni, és kezdődhet a fotózás, videózás. 110,5 mm x 45,2 x 18,5 milliméteres vonalak határolják a szerkezetet, szóval egészen lapos. 180 perces üzemidővel rendelkezik az IVY REC, ami egyáltalán nem rossz, a Canon egy aránylag izmos, 660 milliamperes akkumulátort pakolt a burkolat alá.

Az egyetlen kifogásolható dolog itt, hogy a cserére nincs lehetőség. A vásárlók rózsaszín, zöld, szürke vagy kék színben juthatnak majd hozzá. Az élénk színek itt abban is segíthetnek, hogy könnyebb legyen megtalálni a kamerát, ha esetleg terepen elejti az ember.

Galéria megnyitása

A Canon IVY REC forgalmazása október 16-án indul, és 130 dollárba fog kerülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap