Apró SSD kártyákat hozott az ADATA

Az M.2-2242-es formátummal rendelkező SSD kártyák elsősorban ipari felhasználásra készültek, de egyéb területeken is megbízhatóan helytállhatnak, ha szükséges.

Apró SSD kártyákat hozott az ADATA

Az ADATA egy új, főkén ipari felhasználásra szánt SSD családot jelentett be, ami az IM2P3014 típusjelzést viseli. A 64 GB-os, 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os modellekből álló széria nem a szokásos M.2-2280-as, hanem annál jóval kisebb, M.2-2242-es formátumban érkezik, vagyis egy-egy SSD alig hosszabb 40 milliméternél. A kompakt nyomtatott áramköri lapon 3D TLC NAND Flash memórialapkák kaptak helyet, amelyek 3000 írási/törlési ciklust viselnek el élettartamuk során, ám arról már nem tett említést a vállalat, hogy ezek a lapkák pontosan milyen gyártmányú SSD vezérlőhöz kapcsolódnak.

Az IMP3014-es sorozat tagjai PCI Express 3.0 x2-es csatolófelülettel rendelkeznek, ami a célpiacok számára bőven elegendő lehet, hiszen ezek a termékek elsősorban ipari rendszerekben, 5G-s kiszolgálókban, illetve IoT rendszerekben kaphatnak helyet, de természetesen egyéb piacokon is hasznukat vehetik a különböző gyártók.

A pici SSD kártyák az NVMe protokoll 1.3-as verzióját támogatják, sebességükre pedig jellemző, hogy 1600 MB/s-os folyamatos maximális olvasási, illetve 1300 MB/s-os folyamatos maximális írási tempóra képesek, igaz, azt nem részletezi a gyártó közleménye, hogy az egyes modellek között pontosan mekkora különbségek vannak ezen a téren, valamint a 4K-s véletlenszerű olvasási és írási teljesítményt is homály fedi jelenleg.

Az ADATA friss SSD családja 256-bites AES adattitkosítással dolgozik és a TCG Opal 2.0-s szabvány követelményeinek is tökéletesen megfelel. Az új kártyák boot meghajtóként, illetve tárhelybővítő meghajtóként egyaránt használhatóak, stabilitásukról és megbízható teljesítményükről alapos tesztelés gondoskodik. Mivel ipari felhasználásra szánt termékekről van szó, széles hőmérséklet-tartományon belül lehet őket használni: a környezeti hőfok -40 és +85 fok között helyezkedhet el. Árakról egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap