Apró ventilátorok nélküli PC Kaby Lake-R alapokon

A Nimbini 2.5 ideális választás lehet irodai munkára, otthoni kikapcsolódásra, illetve minden olyan általános feladatra, ahol követelmény a csendes működés.

Apró ventilátorok nélküli PC Kaby Lake-R alapokon

A passzív hűtéssel ellátott, teljesen zajtalanul működő asztali számítógépek kiválóan használhatóak HTPC szerepkörben, illetve akár irodai munkára is, hiszen nincs zavaró hangjuk. Pont egy ilyen újdonságot mutatott be az idehaza kevésbé ismert cirrus7: a Nimbini 2.5 névre keresztelt apróság egy NUC kategóriájú megoldás, ami Kaby Lake-R processzor köré épül.

AGaléria megnyitásaz alumíniumlapokból összeállított ház egy nagy hűtőtömbként funkcionál, amely hatékonyan képes leadni környezetének a processzor által termelt hőt. Belsejében egy Core i7-8559U típusú processzor teljesít szolgálatot, amely négy maggal és nyolc szállal dolgozik, méghozzá 2,7 GHz-es alap- és 4,5 GHz-es maximális boost órajel mellett. A 8 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral rendelkező központi egység fedélzetére egy 128 MB-nyi eDRAM-mal ellátott Iris Plus Graphics típusú iGPU is került, ami határozottan ütőképesebb egy Intel HD Graphics 620-as vagy 630-as sorozatú megoldásnál, így alkalmanként játékra is használható a rendszer – persze kompromisszumos beállítások mellett.

A 28 wattos TDP kerettel rendelkező processzorlapka felületét egy négyzet alakú hűtőtömb fedi, amelyben öt darab hőcső végződik, egyenként 6 milliméteres átmérővel.

A hőcsövek modulárisan foglalnak helyet a rendszerben: az alap hűtőlaphoz a ház egy része csatlakozik a már említett hőcsövekkel, amelyekhez még két ilyen modult kapcsolnak, így egy meglehetősen nagy hőleadó felülettel rendelkező tömb jön létre. A gyártó szerint ennek a megoldásnak köszönhetően 12 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérséklet érhető el, mint az Intel gyári hűtésével, ami ugye hűtőtömbre és ventilátorra támaszkodik – nem rossz! A hátlapi portok közé két darab USB 3.0-s port, egy DisplayPort funkcióval ellátott Thunderbolt 3.0-s vagy USB 3.1 Gen1-es USB-C port (modelltől függően), egy Gigabites Ethernet port, egy HDMI 2.0a videó kimenet, illetve egy tápcsatlakozó sorakozik. Az előlapon találunk egy elegáns bekapcsoló gombot, valamint két darab USB 3.0-s portot és egy audió csatlakozót is.

Galéria megnyitása

A ház belsejében maximum 32 GB-nyi DDR4-es So-DIMM memória fér el, az adattárolókat pedig egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os bővítőhely, valamint egy PCIe 3.0 x4-es M.2 slot várja. Adattárolót gyárilag nem kapunk, egy 4 GB-os DDR4-es So-DIMM modul azonban minden esetben benne foglaltatik az árban. A csomag része továbbá egy Intel Wireless AC sorozatú bővítőkártya, amelyen 2T2R 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.2-es vezérlő egyaránt található. Az operációs rendszer szerepét alap esetben Ubuntu Linux vagy Linux Mint 19 töltheti be, de 109 euróért Windows 10 Home, 159 euróért pedig Windows 10 Pro operációs rendszer is kérhető.

A cirrus7 Nimbini 2.5 alapmodellje egy Core i3-8109U típusú kétmagos processzorral érkezik, ami a házzal együtt 499 euróba kerül. Igény esetén egy négymagos Core i5-8259U típusú processzort is kérhetünk, ám ez 139 eurós felárat jelent; míg ha a csúcsmodellre, a Core i7-8559U processzorra vágyunk, akkor 299 eurónyi extra költségre kell számítani, vagyis 800 euróba kerül a passzív apróság. Maga a rendszer egyébként 120 milliméter széles, 157 milliméter magas és 157 milliméter mély, tömege pedig 2,5 kilogramm – adattárolók és rendszermemória nélkül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap