Shop menü

APRÓ AKCIÓKAMERÁVAL RUKKOLT ELŐ AZ INSTA360

Az Insta360 GO 3 egy olyan eszköz, ami tényleg pillanatok alatt zsebrevágható, miközben hétköznapi használatra kiváló felvételeket tud készíteni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Apró akciókamerával rukkolt elő az Insta360

Remek kamerákat kínál a vásárlóknak az Insta360, és igazi különlegességek is szép számban megtalálhatóak a palettán. Most az Insta360 GO termékcsaládon belül jelentett be friss sikervárományost a cég, a GO 2 helyét veszi majd át a kínálatban a GO 3, amihez érkezett egy Action Pod nevű kiegészítő is.

Az Insta360 GO kamerák tényleg annyira aprók, hogy még egy mobiltelefon mellé is beférnek a zsebbe, miközben nagyon sok lehetőséget nyújtanak, és számos dologra jól felhasználhatók. A szerkezet hatalmas teret lát majd maga előtt, mint a klasszikus akciókamerák, miközben mindössze 35 gramm a tömege. Akár a nyakba is be lehet akasztani, és teljesen zavartalanul lehet vele videózni, lényegében sehol nem jelent majd terhet.

Galéria megnyitása

A szerkezet egy olyan optikát kapott, ami egészen pontosan 11,24 milliméteres (ekv. 35 mm) gyújtótávolsággal rendelkezik, vagyis extraszéles látószöggel szolgál. A lencserendszerről elmondható még, hogy F/2.2-es a rekesznyílása, szóval átlagos fénymennyiséget lesz képes befogadni. Az optika kicsit kiemelkedik a házból, a tervezők igyekeztek a lehető legkisebb méretbe bezsúfolni mindent.

Galéria megnyitása

4K Ultra HD támogatás sajnos itt nincs, 2.7K videózásra képes a szerkezet, fotót pedig 2560 x 2560, 2560 x 1440 vagy 2936 x 1088 képpontos felbontás mellett képes rögzíteni. Általános videózásnál 50 FPS-t támogat maximum, de ezt nem tudja a 2.7K felbontáson, a legjobb videó minőség kiválasztása mellett 30 FPS-es tempó érhető el. Azonban lassított videókat is lehet rögzíteni az aprósággal. Full HD felbontás mellett támogatja a 120 FPS-es felvételek megörökítését. Az eddigiek alapján ilyenkor a felvételek minősége már valamelyest gyengébb lehet.

Galéria megnyitása

Többféle felvételi móddal is szolgálni fog az Insta360 újdonsága. Be lehet majd állítani egyebek mellett akár azt is, hogy időzítve készítsen videót, és itt szó szerint bármilyen időpontot meg lehet majd neki adni. A kamerát bekapcsolva ki lehet tenni az ablakba, erkélyre, és készíthet a felhasználónak egy time lapse videót a napfelkeltéről. Nem kell korán kelni, a videó pedig tálcán kínálva kész lesz, mire az ember felébred. A FreeFrame funkcióval pedig lehetőség lesz a kamerával egy felvételből többféle képformátumú anyagot készteni, így lesz videó a TikTokra (9:16) és a YouTube-ra (16:9) is.

Galéria megnyitása

A GO 3 fejlett elektronikus stabilizálással dolgozik, hattengelyes giroszkóp került bele, és a FlowState stabilizációval a képeket remegésmentesen fogja biztosítani a 360 Horizon Lock révén pedig még az is megoldható, hogy a kép mindig vízszintben legyen. A felvételekhez hang is társulhat, kettő mikrofon került a szerkezetbe. De azt látatlanban is borítékolhatjuk, hogy azért ezen a téren nem kell majd sokat várni az eszköztől. Ha valaki beszélgetést akar rögzíteni, akkor biztosan jobban jár, ha ezt egy kiegészítő eszközre bízza.

Galéria megnyitása

Aki igazán sokat szeretne kihozni az Insta360 GO 3-ból, az külső mikrofon mellett beszerezheti az Action Podot is. Ez egy olyan kiegészítő, amibe bele lehet majd tenni a kamerát, és kijelzőt fog biztosítani a termék számára. Egy 2,2 hüvelykes panel található az Action Podon, ami érintésérzékeny, szóval a termék kezelését is megkönnyíti, plusz kifordítható, így akár előre is figyelhet, ezáltal könnyebb lesz a videóknál a megfelelő képi világot elérni.

Galéria megnyitása

Úgy is lehet majd használni ezt a szerkezetet, hogy Bluetooth-on kapcsolódjon a GO 3-hoz. Ilyen esetben a kamera távvezérlésére is alkalmas az Action Pod. Távolról lehet majd nézni azt is, hogy éppen mit lát a kamera. Hangvezérlést is támogat a kis kütyü, szóval hangutasításokat is lehet majd neki osztani. Sok kis apró kiegészítőt lehet majd még megvásárolni a GO 3 mellé, például lesz egy olyan adapter is hozzá, amivel drónra is felpattintható lesz.

Galéria megnyitása

Az Action Pod 96,3 grammot nyom, szóval ezzel együtt már azért egy hagyományos akciókamera súlyában lesz a termék. Ez IPx4 minősítéssel rendelkezik, tehát víz alá meríteni nem szabad, de esőben gond nélkül használatba lehet venni. Egy 1270 mAh-s akku van benne, nem úgy a GO 3-ban, ami csak egy 310 milliamperórás teleppel lett felvértezve, és 35 percen keresztül lehet majd vele folyamatosan videózni. Ha azonban bepattintják az ActionPodba, akkor már 170 percig fogja bírni egy szusszal, ami nagyon jól hangzik. Maga a GO 3 pedig IPx8 tanúsítványt kapott, szóval bátran lehet vele víz alatti felvételeket is rögzíteni.

Az Insta360 GO 3 csak fehérben lesz elérhető, és saját tárhellyel rendelkezik, 32, 64 és 128 GB-os verziókban lehet majd megvásárolni. A termék ára Európában 430 euróról indul, és 450, illetve 480 euróba fog kerülni a nagyobb tárkapacitásokkal. A forgalmazás már most indul a kiemelt piacokon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére