Áprilisban új Intel és Nvidia hardverek érkezhetnek a noteszgépek szegmensébe

Az Intel a Comet Lake-H sorozatot, az Nvidia pedig a mobil GeForce RTX Super szériát mutathatja be április másodikán, ha hihetünk az aktuális információknak.

Áprilisban új Intel és Nvidia hardverek érkezhetnek a noteszgépek szegmensébe

Galéria megnyitása Már nem kell sokat várni az újdonságokra Az Intel és az Nvidia háza táján több új hardver is készül jelenleg: előbbinél a Comet Lake-H és a Comet Lake-S processzorok megjelenésére számíthatunk a nem is oly távoli jövőben; utóbbinál pedig csak a mobil konfigurációkba szánt RTX Super videokártyák jelenhetnek meg hamarosan, ugyanis az Ampere generációval kapcsolatos híreket egyelőre jegelik a koronavírus okozta felfordulás miatt.

A kínai ITHome munkatársai már azt is tudni vélik, mikor jelenhetnek meg a Comet Lake-H mobil processzorok, illetve a mobil RTX Super videokártyák. A dolgok jelenlegi állása szerint mindkét új hardver generáció esetében április másodikán lehet a rajt, azaz már nem kell rájuk sokat várni. Ezen a napon vélhetően az OEM partnerek is lerántják a leplet legújabb noteszgépeikről, amelyek forgalmazása szintén hamarosan megindulhat Amennyiben hihetünk az előzetes értesüléseknek, a Comet Lake-H processzorral és mobil Nvidia GeForce RTX Super videokártyával ellátott notebookok április 15-től kezdve jelenhetnek meg a kereskedelmi forgalomban, vagyis már erre sem kell sokat várni.

A Comet Lake-H processzorok esetében a magszám-növelésére, valamint az órajelek emelésére lehet számítani, ám a csúcskategóriás megoldások továbbra is „csak” 8 maggal és 16 szállal rendelkezhetnek. A rajt közeledtére utal egyébként az is, hogy az elmúlt napokban több Comet Lake-H processzor is felbukkant a különböző tesztprogramok adatbázisában.

A mobil RTX Super videokártyákkal kapcsolatban konkrét hírek egyelőre nincsenek, ám erősen valószínű, hogy nagyjából olyan változást hoznak az új termékek az eddigi megoldásokhoz képest, mint amilyet asztali fronton láthattunk az elmúlt időszakban, vagyis érezhető gyorsulásra lehet számítani.

Az új hardverekről természetesen beszámolunk, ahogy megjelennek. A Mechrevo nevű kínai notebook gyártó április másodikára egyébként egy online rendezvényt szervez, amelynek keretén belül bemutatják „Z3-as” noteszgépüket, ami már az új hardverek köré épül. Ennek az eseménynek a hirdetése látható jobboldalt

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap