Apple és az Epic is azt mondta nyert, de mégis mindketten fellebbeztek

Így évekig el fog húzódni az alternatív fizetési mód bevezetése.

Apple és az Epic is azt mondta nyert, de mégis mindketten fellebbeztek

Pár héttel ezelőtt lezárult az Epic és az Apple közös pere a kaliforniai bíróságon, ami egy viszonylag rövid, de mégis komoly jogi csatára tett pontot. Legalábbis ennek az első fejezetére, ugyanis az akkor meghozott bírósági döntés még megkérdőjelezhető. Bár sokan úgy gondolták, az Epic nyerte meg a pert, az Apple szerint - és sok más véleményező szerint is - , hogy egy iPonos kommentelőt idézzek: „Az Apple felmosta velük a padlót„.

Történt ugyanis, hogy a 9 pontból az Epic Games csak egyetlen egyet nyert meg,. Azt, hogy az Apple innentől kezdve nem kötelezheti az alkalmazásfejlesztőket arra, hogy csak Apple Pay fizetési lehetőséget tegyenek a játékba, engedniük kell bármely szolgáltató használatát. A kaliforniai bíróság a legtöbb kérdésben azért nem adott igazat az Epic-nek, mert úgy vélték nincs jogkörük elbírálni, az csak magasabb szinten lehetséges.

Az Epic azonnal fellebbezett, az Apple viszont most gondolta meg magát, hiszen bár a saját kommunikációjuk alapján ők nyertek és megvédték a felhasználókat, ez az egyetlen egy pont annyira fájdalmas számukra, hogy nem nyugszanak bele.

Az Apple - ahogy mindig is - most is a felhasználók védelmére hivatkozik. Szerintük a fellebbezéssel meg tudják védeni a saját vásárlóikat. A valóságban viszont a fellebbezés célja valószínűsíthetően a pénzről szól. Ennek segítségével ugyanis jogi védelmet, így időt kapnak arra, hogy ne kelljen bevezetniük a tetszés szerinti bankkártyás fizetés lehetőségét az amerikai alkalmazásboltjukban. Vagyis amíg a pereskedés tart addig be tudják szedni azokat a jutalékokat, amiktől félnek, hogy egy csapásra elveszíthetnek az alternatív fizetési módoknak köszönhetően.

Hatalmas pénzek forognak kockán. Bár az Apple nem fektet be játékfejlesztésbe, nem vállalja fel egy valódi kiadó szerepét azáltal, hogy ő maga finanszírozná előre a videojátékok fejlesztését, semmilyen szinten nem vállal kockázatot a kiadással kapcsolatban, nem költ azok marketingjére, mégis felfoghatatlan mértékű pénzt kaszál velük.

Olyannyira sokat, hogy a Sony, Microsoft, Activision és a Nintendo együtt, összeadva sem keres annyi pénzt a videojátékokból, mint az Apple.

Az Apple minden egyes játék kiadásával nagyobb profitra tesz szert, mint a játékot fejlesztő csapat vagy az azt finanszírozó befektetők. Erre a helyzetre jelenthetett volna megoldást egy alternatív fizetési mód bevezetése, de a fellebbezéssel ez eltűnik. 

Az Apple továbbra is hetente kap valamilyen ügyet a nyakába, az Epic Games-el való pereskedés óta ugyanis a figyelem középpontjába kerültek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap