App bemutató 11.: Fotózás 2

Újabb 2 fotós alkalmazás. Egyik hasznos, másik érdekes. Vagy fordítva!

App bemutató 11.: Fotózás 2

[bold]Nostalgio

[/bold]

A Nostalgio segítségével percek alatt készíthetünk professzionális fotó montázsokat. Sokféle keret, stílus, effekt és egyéb szerkesztési lehetőség van ebben segítségünkre.

Több lehetőségünk van elkezdeni a kollázs alkotó folyamatot. Az első lépés a keret kiválasztása. Itt attól függően, hogy mezőre osztott képet szeretnénk készíteni és persze, milyen formában, válasszuk ki a megfelelőt. És itt jön késztésnél a fentebb említett választás. Régi képeket szeretnénk feldolgozni, ill. frissen készítünk párat az eszköz kamerája segítségével. Egy tipp: érdekes alkotás jöhet ki, ha a képalkotás folyamatába bevonjuk a Fast Camera-t, vagy a HDR Fusion -t is.

Következő lépés a „Layout” kiválasztása a szerint, hogy négyzet alakú képet, tájképet, ill. portrét készítünk.  Majd megadhatunk egy keretet. Itt egy picit szűknek érzem a választási lehetőséget. Hiányolom továbbá a színválasztást is.

A legvége a mentés. Ez csak első gondolatra tűnik egyszerűnek. A menü pontot megnyitva sem válik bonyolulttá, viszont kiderül, hogy összekötötték a beállításokkal. Itt dönthetünk arról, hogy publikáljuk -e a képet Facebbok-on, Twitter-en, Tumblr-en, Flickr-en, ill. megosztjuk -e az Instagram-mal (érdekes, hogy iPad-re nincs külön HD verzió belőle), továbbá elküldjük -e valakinek e-mail -ben. Természetesen minden eshetőségnél meg kell adnunk a jelszavunk és felhasználó nevünk. Többnyire az adott honlap saját felületén igy biztonsággal tehetjük azt.

Ha a véletlenszerű kiválasztási lehetőséget választjuk, figyeljünk arra, hogy a program készítői iOS4-nél újabb verziót javasolnak.

iOS link: Letöltés 

Android link: -

Értékelés: 8/10 

[bold]

IncrediBooth

[/bold]

Ezt gondolom érdekesebbnek.  Amerikai filmekben látni, hogy tinik együtt fényképezik magukat egy pénzbedobós, igazolványkép készítő fülkében.  Most otthon is lesz rá lehetőségük, lehetőségünk.  Előnye, hogy bármilyen hátteret választhatunk, állatkert, cirkusz, bevásárló központ, bármilyet.

 

Indításnál egy szimpatikus, Twin Peaks-t idéző, széthúzódó vörös függöny animáció segít kitölteni azt a pár pillanatot amíg a kamera alkalmazás elindul. 

Négy fényképező közül választhatunk: Helga Viking, egy névtelen, 195226 és Bettie XL. Ezek közt a piros gomb, ami mellesleg az elsütésre van, körülötti gyűrű forgatásával tudunk választani. Mind a négy különböző effektet ad a képhez.  A névtelen fekete - fehérben dolgozik.

Piros gombra „tenyerelve” pár csipogás után 4 egymástól jól elkülöníthető fotó készül. A végterméket a jobb alsó sarok piros négyzet gombjára kattintva tudjuk megtekinteni. Újabb kattintással válasszuk ki, hogy megtartjuk –e, ill, ha több készült melyikre van szükségünk és máris kapunk lehetőséget a megosztásra a szokásos oldalakon és mentésre. Vagy akár törölhetjük is.

Bár magának az alkalmazásnak is van egy minimális díja, további pénzköltésre akarnak rábírni további fülkék vásárlásra biztatásával. Előbb - utóbb sor is fog rá kerülni! Kellenek a további effektek!

Egész mókás végeredménye lehet, mikor haverokkal bolondozva használjuk a Photo Booth-t!  De olyan, ami tényleg érdemes egy Facebook –os megosztásra és sokszor előkerülhet sörözgetés közben.

iOS link: Letöltés 

Android link: -

Értékelés: 8/10

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward