Aorus GeForce RTX 2080 Super videokártya folyadékhűtéssel a Gigabyte-tól

Az Aorus sorozatot erősítő újdonság egy 240 milliméteres hőleadó radiátorral, egy teljes értékű folyadékhűtő blokkal, illetve gyári tuninggal érkezik.

Aorus GeForce RTX 2080 Super videokártya folyadékhűtéssel a Gigabyte-tól

A Gigabyte egy új GeForce RTX 2080 Super videokártya piacra dobására készül, ami más lesz, mint amit az eddigi kínálatban láthattunk. Az Aorus GeForce RTX 2080 Super Xtreme WaterForce fedélzetén ezúttal nem kettő vagy három ventilátort tartalmazó hűtő foglal helyet, hanem egy teljes értékű folyadékhűtő blokk, ami a GPU mellett a memóriachipeket, valamint a VRM áramkör melegedő komponenseit is lefedi. A hűtés gyárilag összeszerelve, hűtőközeggel feltöltve érkezik, a termelődő hőt pedig egy 240 milliméteres hőleadó radiátorhoz továbbítja, ami két darab 120 milliméteres ventilátorral rendelkezik. Annak érdekében, hogy az összkép még látványosabb lehessen, mind a folyadékhűtő blokk felett, mind pedig a hőleadó radiátor ventilátorainak keretébe építettek néhány címezhető RGB LED-et. Ezeket természetesen szinkronizálhatjuk a többi alkatrész RGB LED-es világításával, így az összkép egységes lehet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az extrém hűtéssel felvértezett újdonság esetében a gyári 1815 MHz-es GPU Boost átlag-órajelhez képest 45 MHz-es tuningot alkalmaztak, azaz a végső GPU Boost átlag-órajel 1860 MHz-es értéket képvisel. A 256-bites adatsínre kapcsolódó 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória effektív órajele nem változott, így az továbbra is 15,5 GHz-en ketyeg, csak úgy, ahogy azt a referencia kiadásoknál már megszokhattuk. Az új videokártyát három darab DisplayPort 1.4-es, három darab HDMI 2.0-s, valamint egy USB-C videó kimenettel látták el – utóbbi a VirtualLink szabványhoz tartozik. A stabil tápellátásról két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, a hátlapról pedig a hűtőlemez sem hiányzik, amelynek végére egy RGB LED fényben tündöklő Aorus logó is helyet kapott.

A Gigabyte újdonsága rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a végfelhasználói ár pontosan hogyan alakul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap