Angol szinkronnal, novemberben érkezik hozzánk a Yakuza: Like a Dragon

15 éve először kap teljes angol szinkront a sorozat aktuális része.

Angol szinkronnal, novemberben érkezik hozzánk a Yakuza: Like a Dragon

A SEGA bejelentette, hogy a sorozat legújabb része, a Yakuza: Like a Dragon idén novemberben jelenik meg a nyugati piacokon, mégpedig PC-n, Xbox One-on és PS4-en. Ennek örömére egy új előzetest, és néhány érdekes információt is kaptunk, amik között akadnak furcsaságok is.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Yakuza: Like a Dragon egy új főszereplőt hoz be a képbe Ichiban Kasuga néven, a helyszín pedig ezúttal Yokohama, ami az ígéretek szerint háromszor akkora területet ad majd, mint Kamurocho és sokkal kidolgozottabb lesz. A történet alapvetése az, hogy Ichiban egy viszonylag tetemesebb időt lehúz a börtönben, majd Yokohamába visszatérve legalulról kell feltornáznia magát a ranglétrán.

A legnagyobb változás azonban, hogy a hetedik rész kukázza a korábbi epizódok valós idejű verekedős harcát, a helyét pedig körökre osztott harcrendszer veszi át, amivel sokkal közelebb kerül egy szerepjátékhoz.

A nyugati megjelenés kapcsán fontos kiemelni, hogy a Yakuza: Like a Dragon teljes angol szinkronnal érkezik a nyugati piacra, amire nem volt példa a 2005-ben megjelent első rész óta - azóta kénytelenek voltunk felirattal beérni. Persze, sokan eleve japán szinkronnal szeretik (vagy szokták meg) a Yakuza-játékokat, így választható lesz is.

A SEGA bejelentette, hogy a Masumi Arakawa nevű karakter fontos szerepet kap majd. Ő egy olyan nagyfőnök, aki korábban a Tojo klán jakuza birodalmában feje volt, azonban a birodalom szétesett, és ez indít majd be fontos hullámokat a történetben. Őt a veterán színész, George Takei alakítja majd.

Szintén érdekes információkat jelentett be a kiadó a következő generációs konzolokkal kapcsolatban. Ezek szerint a Yakuza: Like a Dragon azonnal elérhető lesz Xbox Series X-re, amint a konzol piacra kerül, ráadásul támogatja majd a Smart Deliveryt, vagyis az Xbox One-ra megvásárolt változat működni fog az új masinán is - azt egyelőre nem részletezték, hogy milyen változtatásokkal. Mindez azért örömteli fejlemény, mert Japánban kizárólag PS4-re érhető el a játék.

De ha már a Sony konzoljánál tartunk, ott érdekesebb a helyzet. A SEGA ugyanis azt jelentette be, hogy ugyan az új Yakuza természetesen meg fog jelenni PS5-re is, azonban később, mint Xbox Series X-re, azt pedig egyáltalán nem részletezték, hogy valamilyen módon át lehet-e majd vinni a jelenlegi generációs változatot az újra.

Phil Spencer, az Xbox vezetője az utóbbi időben nagyon komolyan igyekezett javítani a vállalat kapcsolatait a japán kiadókkal, ennek következtében korábban számos, korábban PlayStation-exkluzív anyag kezdett el átszivárogni a Microsoft konzoljára. Így például tavaly a Yakuza 0 is már elérhető volt Xbox One-on, sőt, bekerült az Xbox Game Pass szolgáltatásba is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap