Android frissítési lista a Xiaomitól

Android frissítési lista a Xiaomitól

A Xiaomi kapcsán a napokban egy olyan frissítési lista jelent meg, ami nemcsak olyan modelleket tartalmaz, amelyek az Android Pie operációs rendszerért állnak sorba, hanem olyanokat is, amelyek még az Oreóra várnak. Az Android 8.x már egy éves is elmúlt, de a felhasználók valószínűleg a megkésett frissítésnek is örülni fognak.

Először azokat a modelleket nézzük, amelyeknél a Xiaomi a legújabb főverzióra gyúr. A kíniak már rendelkeznek olyan mobillal, amit elért az Android Pie, a Mi Mix 2S esetében ebben a hónapban indult a frissítés terjesztése. És mivel a Xiaomi korábban az Android 9.0 bétatesztelésében is komoly szerepet vállalt, várható volt, hogy lesznek még olyan mobilok, amelyek frissülni fognak. Lássuk listába szedve, hogy melyek azok a gépek, amelyek a MIUI 10-zel megtoldva megkapják majd a közeljövőben az Android Pie-t is:

  • Xiaomi Mi 8
  • Xiaomi Mi 8 Explorer Edition
  • Xiaomi Mi 8 Pro
  • Xiaomi Mi 8 SE
  • Xiaomi Mi Max 3
Galéria megnyitása
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy ezeket a mobilokat mikor éri majd el az új főverziós Android, de a béta kiadás már befutott a Xiaomi Mi 8 és a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition esetében. A többi felsorolt szerkezetnél még idénre várható a tesztelés megkezdése. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy 2019 első negyedévére mindannyian megkaphatják az Android Pie-t. A mostani lista az Android One platformra épülő szerkezeteket nem tartalmazza, viszont ezeknél is borítékolható az új rendszer ékezése, szóval érdemes ezeket is megemlíteni: ilyen a Xiaomi Mi A1, a Xiaomi Mi A2 és a Xiaomi Mi A2 Lite is.

És hogy kik azok, akik még ezt követően kaphatják meg az Android 8.0 vagy 8.1 alapokra épülő MIUI operációs rendszert? Nos, akiknek a birtokában Xiaomi Redmi 5A, Redmi 5, Redmi 5 Plus van, valamint garantáltan ilyen frissítésre vár még Xiaomi Mi 5X, ami lényegében a Xiaomi Mi A1-gyel megegyező hardverrel rendelkezik, szóval egy kicsit mindenképpen szomorú, hogy még most sem kapott Oreót. A vállalat egyébként azt is felsorolta, hogy melyek azok a modelljei, amik már a nyolcas Androidot futtatják, és bizony ebből tisztán látszik, hogy a felsőkategóriás mobilokra helyezi a hangsúlyt a frissítések alkalmával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap