Android 9.0 frissítést kapott az Nvidia Shield TV

Ez a frissítés több szempontból is érdekes, és sok újítást biztosít a tulajdonosok számára.

Android 9.0 frissítést kapott az Nvidia Shield TV

Az Nvidia még 2015-ben mutatta be a Shield TV-t, ami eredetileg célzottan játékkonzolként funkcionált volna, de az idők során lényegében pályát módosított. Az asztali lejátszó még annak idején az Android 5.1-gyel került a boltokba, most pedig már az Android 9.0 érkezik rá.

A konzolnak készült multimédiás eszköz a megjelenése óta komolyabb hardveres frissítésen nem esett át, de egy dolog miatt mégis nagyon érdekes. A mostani frissítéssel gyakorlatilag ez lett a legrégebbi kereskedelmi forgalomba került termék, ami még kapott Android Pie operációs rendszert is. Az Nvidiára tehát egyáltalán nem lehet panasz, ha a szoftvertámogatásról van szó. Az Android 9.0 minden eddig megjelent Shield TV konfiguráció számára egyaránt elérhető a tervek szerint, szóval nem is kivételezik a cég.

Galéria megnyitása

Az Nvidia néhány egyedi változtatással együtt küldi bevetésre a Shield TV-re szabott Android főverziós frissítési csomagot, így akik ezt telepítik, azokat már az Experience Upgrade 8.0 fogadja majd. Ennek köszönhetően változásra kell számítani például a beállítások menüjében, és néhány egyéb beállítási lehetőségnél is, például amikor új felhasználót vesz fel az ember. Ezzel a frissítéssel együtt már a friss Hulu Live TV is megérkezett az Nvidia szerkezetére, így a felhasználók még több lehetőségnek a birtokában vehetik használatba a telepítés után az Shield TV-t.

Állítólag egyéb hozzáadott alkalmazásokkal is lehet majd számolni, valamint az alaphelyzetben elérhető GeForce NOW játékoknak a sora is jelentősen bővült, több mint 20 címmel lett hosszabb a lista. A hangzás is jobb lesz adott esetben, ugyanis a Dolby Digital Plus 5.1 már a Netflix szolgáltatással is menni fog, a Prime Videóban pedig felbukkan a 4K minőség támogatása.

Galéria megnyitása

A felhasználók a frissítést követően egyszerűbben tudnak majd navigálni a Kijelző és hang menüjében. És itt már felbukkant a Match Content Color Space opció, aminek a HDR támogatásról gondoskodó televíziók esetében lesz látható előnye. A fejlesztők javították a hangerő dinamikus tartományát az USB-s és a Bluetooth kapcsolattal üzemelő fej- és fülhallgatók esetén. A Shield TV távirányító alkalmazása új lehetőségekkel bővült, és a frissítési ráta szabályozása több helyzetben fog működni. Jó hír, hogy már a gyorsmenüből is lehet majd a kapcsolatot bontani a Bluetooth modulos kiegészítőkkel. És az említetteken felül még akad majd néhány új opció a menüben például a hálózati kapcsolatok szekciójában is, továbbá az appok közül kisebb-nagyobb módosítások üdvözölhetőek egyebek mellett a Twitch-nél, a SYFY-nál, Yahoo! Finance esetében is.

Azt nehéz megmondani, hogy a Shield TV készülékek kapnak-e még ezt követően is főverziós frissítést, de ezek után szinte már nem is lenne meglepő, ha az Android 10 befutna még a 2015-ös eszközökre is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap