Shop menü

AMOLED KIJELZŐVEL DEBÜTÁLT A GALAXY A15 – 5G-VEL ÉS ANÉLKÜL IS

Egyszerre indítja el a Samsung a Galaxy A15 és az A15 5G modelleket, és már 25 wattos gyorstöltés is van a jobb kijelző mellett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
AMOLED kijelzővel debütált a Galaxy A15 – 5G-vel és anélkül is

A Samsung folyamatosan dolgozik azon, hogy a kínálata minden ársávban évről évre magasabb színvonalat biztosítson a vásárlók számára. A Galaxy A15 széria több szempontból is fontos előrelépést jelent a Galaxy A1x sorozat keretei között. Rögtön a képernyőnél látni fogjuk, hogy sikerült minőségi előrelépést tenni a fejlesztés során.

Most először már ennél a termékvonalnál is megjelent a Super AMOLED technológia. Méghozzá úgy kezdett itt AMOLED paneleket használni a Samsung, hogy már 90 Hz-es működésre is képesek a panelek Ráadásul egyaránt Full HD+ felbontásról beszélhetünk. A Galaxy A15 és A15 5G egyébként a rendszerchipet tekintve teljesen egyforma lett, nem kell az 5G miatt a kameráknál sem kompromisszumot kötni.

Galéria megnyitása

A Samsung nagyon lendületesen frissíti a mobiljait, így nem meglepő, hogy az aránylag olcsó páros gyárilag az Android 14 operációs rendszerrel a fedélzetén kerül a boltok polcaira. Az okostelefonokon biztosított a One UI 6 grafikus felhasználói felület is.

A frontkamerák még nem lyukban, hanem egy kicsi bemetszésen kaptak helyet, erre a formációra Infinity-U Display néven hivatkozik a Samsung. A képalkotó 13 megapixeles fényképek készítésére alkalmas, és Full HD videózást tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok hátára három kamera került, és nincs kamerapúp, csak az optikák emelkednek ki a hátlap síkjából. A Galaxy A15 duó 50 MPixeles főkamerát használ, ami lehetővé teszi a pixelek összevonását, ilyenkor 12,5 MPixeles fotók születhetnek nagyobb érzékenység, alacsonyabb záridő mellett. Az egyik társkamera 5 megapixeles szenzort használ és ultraszéles látószögű optikát kapott, a másik egység pedig már csak 2 MPixeles és makrózásra szolgál. Videózni 1080p-ben 30 FPS-sel képesek a mobilok, mert ennyire korlátozza őket a Samsung.

Nem lesz rossz a Galaxy A15 modellek teljesítménye, mivel már a 4G LTE képes egység is a Helio G99 rendszerchipet kapta meg, az 5G-s kivitelbe pedig már a Dimensity 6100+ lapka került. Ezek egyaránt a MediaTek fejlesztései a középkategóriás készülékek számára, és egyaránt 6 nm-en készülnek.

A Galaxy A15 5G egyelőre csak 8/256 GB-os kivitelben jelent meg, a Galaxy A15 pedig elérhető lesz 128 és 256 GB bővíthető tárhellyel is a 8 GB RAM mellett. Ezeken felül pedig más konfigurációk is érkezhetnek.

Galéria megnyitása

A mobilok kapcsolati lehetőségeire még nem derült fény részletesen, de az egyértelmű, hogy a mobil hálózati lehetőségeket tekintve lesz a legnagyobb különbség a gépek között, hiszen az egyik tudja az 5G-t, míg a másik nem. Az 5G-s eszköz a Sub-6 tartományban fogja az új generációs hálózatokat támogatni. Ezen felül lesz a mobilokban Wi-Fi, Bluetooth modul, A-GPS vevő, valamint NFC chip is.

Fekete, ezüst, sárga és kék színben lehet majd megvásárolni a készülékeket. Az ujjlenyomat-olvasót a tervezők a kereten helyezték el a bekapcsoló gombbal  összeházasítva. Jó hír, hogy itt mér 3,5 milliméteres Jack aljzat is van a kereten az USB-C csatlakozó mellett.

Galéria megnyitása

A Galaxy A15 modellek 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátorral rendelkeznek majd, és most először 25 wattos gyorstöltés is támogatnak a mobilok. Ez mindenképpen jó hír, ha nem is kiemelkedő teljesítményről beszélhetünk, de eddig maximum 15 W-tal lehetett a Galaxy A1x modelleket táplálni.

A Samsung Galaxy A15 és Galaxy A15 5G Vietnamban bukkant fel. Előre láthatólag december 16-án indul a forgalmazásuk. Európába is jönnek majd a mobilok valamikor 2024 elején, de erről több információt még nem kaptunk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére