Ami járt a Pixel 3-nek, már nem jár a Pixel 4-nek

Ami járt a Pixel 3-nek, már nem jár a Pixel 4-nek

A Google bemutatta a Pixel 4 okostelefonokat, és ezek elképesztően jól sikerült szinte minden szempontból. A vállalat különösen nagy figyelmet szentelt annak, hogy a fotózás terén milyen fejlesztések történtek, zseniális képeket lehet majd készíteni az újdonságokkal, a felvételek tárolását tekintve viszont itt már nem ugyanolyan lehetőséget kapnak a Pixel 4 modellek, mint ami a Pixel 3-nál volt, hanem rosszabbat.

A Pixel 4 és a Pixel 4 XL csak 64 és 128 GB-os kivitelben lesz elérhető, ami a Google szerint azért nem probléma, mert a Fotók szolgáltatás révén a fényképeket és a videókat nem kell helyben tárolni. Igen ám, de van itt egy kis bökkenő. A Pixel 3-ig minden Pixel készüléknek lehetősége volt arra, hogy 16 MPixeles felbontásig az eredeti minőségben tudja menteni a képeket, a videóknál pedig Full HD minőségig volt ugyanez az opció biztosított. Viszont a Pixel 4-nál már nem azt írja a Google, hogy az eredeti minőségben történik a mentés, hanem azt, hogy magas minőségben, tehát tömörítést fog alkalmazni a vállalat.

Nem a Pixel 4 az első Pixel, ahol le kell mondani erről a remek lehetőségről. Már az év első felében leleplezett Pixel 3a széria is ugyanebben a cipőben járt. Akkor még úgy gondolták az emberek, hogy ez biztosan egy olyan kompromisszum, ami a középkategóriás mobillal együtt jár, de a jelek szerint nem erről van szó. A Pixel 4 egy fotózásra nagyon kihegyezett, referencia zászlóshajó, és bizony itt is el kell azt fogadni, hogy az online tárhelyre mentett képek nem az eredeti valójukban lesznek megőrizve. Pedig a 64 GB-os tárhellyel szerelt eszköz esetében valószínűleg sokan fogják használni a Google Fotók szolgáltatást a háttértár tehermentesítésére.

Galéria megnyitása

A korlátlanság továbbra is biztosított a feltöltéseknél, de már csak tömörítést követően lehet bármilyen mennyiségben fotót és videót feltölteni a Google tárhelyére a Fotók szolgáltatáson belül. Persze azt nem lehet tudni egyelőre, hogy a tömörítés mennyire hagy majd látható nyomot a felvételeken, de a felhasználók minden bizonnyal jobban örültek annak, hogy az eredeti fotókat és mozgóképeket őrizte meg eddig a vállalat. Egyébként a keresőóriás nem indokolta a döntést, és arról sincs szó, hogy a korábbi maximális 16 MPixelt a mostani eszközök meghaladnák, a Pixel 4 generáció mindkét kamerája belül marad az eddigi korlátozáson.

Az eredeti minőségben korlátlan mentést nyújtó Google Fotók eddig egy jó extrája volt a Pixeleknek, de már búcsút kell ennek mondani. Természetesen továbbra is lehet feltenni eredeti minőségben képeket és videókat, ezek azonban már bele fognak számítani az elérhető tárhelybe. És mivel alapból csak 15 GB van ingyen, ez nagyon hamar felélhető multimédiás tartalmakkal. Szóval, ha a Pixel 4 (és Pixel 3a) tulajdonosok szeretnék az eredeti minőségben tárolni a felvételeiket, kénytelenek lesznek előfizetni nagyobb csomagra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap