Amerikai szenátor vette fel a harcot a lootboxok ellen

Josh Hawley szerint nem lehet megengedni tovább, hogy a játékipar kihasználja a gyerekeket.

Amerikai szenátor vette fel a harcot a lootboxok ellen

Josh Hawley, Missouri állam republikánus szenátora célba vette a lootboxokat és a mikrotranzakciókat, és azt javasolja, hogy hozzanak törvényt ezek szabályozására.

"Az utóbbi években a játékipar egyre inkább olyan monetizációs modellekre támaszkodik, melyek a kényszeres költekezésre, mikrotranzakciókra épülnek. Amikor egy játékot gyerekeknek készítenek, a fejlesztőknek nem szabad engedni, hogy a függőségből szerezzenek pénzt. Amikor pedig a gyerekek felnőtteknek szóló játékokkal játszanak, el kell falazni őket a kényszerességre építő mikrotranzakcióktól" - szól a szenátor szövege.

A szenátor közleménye kimondja, hogy jogi következményekkel kelljen szembenéznia azoknak a fejlesztőknek, akik tudatosan kihasználják a gyerekeket.

Hawley javaslata szerint úgy kellene megvédeni a 18 év alatti fogyasztókat a nem megfelelő tartalmaktól és fizetési modellektől, mint ahogy teszik ezt a gyerekek online privát szférájának védelmekor. A szenátor kifejezetten kiemeli a lootboxokat és a pay-to-win megoldásokat, és szerinte a közösségi média és a videojátékok az addikcióra építve kiszipolyozzák a gyererekeket. "Nem számít, hogy ez az üzleti modell mennyire hasznos a tech szektornak, egy dolog biztos: semmilyen kifogással nem lehet kihasználni a gyerekeket".

Az amerikai játékkiadókat képviselő Entertainment Software Association reagált a szenátor javaslatára: ebben kiemelték, hogy számos ország, többek között Németország, Svédország, Dánia, Ausztrália és az Egyesült Királyság is megállapította, hogy lootboxok nem számítanak szerencsejátéknak. Azt elfelejtették, hogy Hollandia és Belgium azonban már kimondta az ellenkezőjét, és szabályozást vezetett be.

Az ESA közölte, hogy szívesen osztanának meg információkat a szenátorral a már meglévő és működő eszközökről, melyekkel a játékipar az in-game költekezés irányítását a szülő kezébe adja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap