AMD Tigris: új ragadozó a notebook piacon

Az AMD  egy új notebook platformmal jelentkezik a piacon, amellyel a kereskedelem fő áramába szánt megoldásokat kívánja megcélozni. A Tigris kódnévvel ellátott platform 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokból és RS880M lapkakészlettel ellátott alaplapokból áll, amelyeken integrált videó vezérlő teljesít szolgálatot. A friss platformmal ellátott noteszgépeken Vision Technology címke kerül elhelyezésre.

AMD Tigris: új ragadozó a notebook piacon

Az AMD  egy új notebook platformmal jelentkezik a piacon, amellyel a kereskedelem fő áramába szánt megoldásokat kívánja megcélozni. A Tigris kódnévvel ellátott platform 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokból és RS880M lapkakészlettel ellátott alaplapokból áll, amelyeken integrált videó vezérlő teljesít szolgálatot. A friss platformmal ellátott noteszgépeken a már bemutatott Vision Technology címke kerül elhelyezésre.

Az új platform megjelenésével együtt nem kevesebb, mint nyolcféle mobil processzor is debütál, amelyeknek mindegyike 45 nm-es csíkszélességgel készül és a Caspian lapkára épül. Az új processzorok közül az Athlon II és Sempron processzorok esetében a lebegőpontos egységek csak fele olyan szélesek, azaz 64-bitesek lesznek, és a HyperTransport interfész is lassabb lesz, mint a Turion II modelleknél: 3,6 GT/s helyett csak 3,2 GT/s sebességű.

A Tigris platformra épülő noteszgépek megjelenésére a gyártóközleménye szerint a Windows 7 hivatalos debütálásával nagyjából egy időben kerülhet sor. A friss platformra 50-féle készülék fog épülni, amelyek közül néhányat az ázsiai piacokon már szeptember 2-a óta meg lehet vásárolni.

A Tigris platformról az AMD egyik munkatársa, Pat Moorhead már készített egy rövid bemutatót, amelynek keretein belül egy Turion II Ultra M640-es processzorral, Radeon HD 4200-as integrált videó vezérlővel és 4GB rammal rendelkező noteszgépet tesztelt, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontással ellátott kijelzővel bírt. A teszt főként a GPU által gyorsított videó kódolás teljesítményére, valamint a HD videók lejátszásával kapcsolatos fejlesztésekre és nem utolsó sorban a Puma platformhoz képest tapasztalható megnövekedett játék teljesítményre helyezte a fő hangsúlyt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward