Shop menü

AMD RYZEN PRO 5000-ES SOROZATÚ ASZTALI PROCESSZOROK BUKKANTAK FEL

Az új processzorok egyelőre csak az OEM partnerek számára érhetőek el, ám nincs kizárva, hogy idővel önállóan is megvásárolhatóak lesznek kereskedelmi forgalomban.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
AMD RYZEN PRO 5000-es sorozatú asztali processzorok bukkantak fel

Az AMD éppen nemrégiben tette elérhetővé a DIY piacon a RYZEN Threadripper Pro 5000-es sorozat tagjait, igaz, az öt modellből csak a három drágább került a boltok polcaira, az olcsóbbakat továbbra is csak az OEM partnerek rendelhetik, dobozos kivitelben nem számíthatunk rájuk egyelőre. Úgy tűnik, a vállalat hamarosan egyéb processzorokkal is jelentkezhet az asztali szegmensben, legalábbis erre utal a Lenovo által megszellőztetett táblázat, amelyben összesen háromféle RYZEN 5000 Pro sorozatú központi egység sorakozik, valamint egy már bemutatott RYZEN PRO 4000-es APU is szerepel a listán.

A listán tehát találunk egy Renoir lapka köré épülő, VEGA sorozatú iGPU-val és ZEN 2 architektúra köré épülő processzormagokkal rendelkező változatot, ami igazából a RYZEN Pro 4000-es sorozatot erősíti és jó ideje kapható tálcás változatban is. A másik három példány azonban már a Vermeer lapkára támaszkodik, vagyis nem tartalmaznak iGPU-t, a processzormagok pedig a ZEM 3 architektúrában rejlő lehetőségekből gazdálkodhatnak, így ezek a processzorok RYZEN Pro 5000-es sorozatot erősítik.

Galéria megnyitása

Az összes friss jövevény 65 W-os TDP kerettel érkezik, mindannyian Socket AM4-es processzorfoglalatba illeszkednek, valamint mindannyian megkapták az AMD üzleti felhasználóknak szánt szolgáltatásait. Utóbbiak között jelen van a biztonságra fókuszáló AMD Pro Security, a távoli menedzselhetőséget segítő Pro Manageability, valamint a műszaki segítségnyújtást nyújtó csatorna, a Pro Business is.

A fenti processzorok közül a RYZEN Pro 5000-es modellek a jelek szerint egyelőre csak az OEM partnerek számára érhetőek el, ám nincs kizárva, hogy tálcás kivitelben később a DIY piacon is találkozhatunk majd velük, ahogy a RYZEN 3 Pro 4350G-vel, ami már egy ideje kapható ilyen kivitelben. A trió esetében árakról egyelőre nem esett szó, a hivatalos rajt időpontja azonban már nem lehet túl messze, így akkor minden fontos adatról lehullhat a lepel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére