AMD Project Discovery: Készüljenek gamer táblák!

Az AMD egy meglehetősen érdekes koncepció bemutatására készül, amellyel a cég berobbanhat a gamer táblák piacára.

AMD Project Discovery: Készüljenek gamer táblák!

Az AMD egy saját, kifejezetten játékra kihegyezett tábla koncepcióval áll elő. A Project Discovery elnevezés alatt futó kezdeményezés egy teljesen komplett megoldásnak tekinthető, amit a vállalat partnerei igény esetén teljes egészében átvehetnek. Úgy tűnik, az AMD-re komoly hatást gyakorolt a Razer gamereknek szánt táblája, az Edge, amit egy ideig Fiona is néven emlegettek.

Hogy mire számíthatunk az új tábla esetében? A jelenlegi információk szerint arra, hogy fedélzetén egy Mullins APU teljesít majd szolgálatot (ez a Temash utódja). A négymagos APU processzormagjai Puma mikroarchitektúrára alapoznak, az integrált videó vezérlő pedig ezúttal is GCN alapokon nyugszik.

A Mullins APU egységgel ellátott táblához jár egy speciális, játékvezérlőket tartalmazó kiegészítő, amibe csak bele kell csúsztatni a terméket. A kétoldalt elhelyezett analóg karok és gombok konzolszerű játékélményt kínálhatnak, alul pedig egy sztereo hangrendszer található, hogy jobban élvezhessük a játékokat fülhallgató nélkül is. A speciális, játékvezérlőket és audió rendszert tartalmazó keret mellett egy dokkolót is tervezett az AMD.

A dokkoló az akkumulátortöltő funkció mellett egyrészt extra portokkal ajándékozza meg a felhasználókat, másrészt a tábla extra hűtéséről is gondoskodik, ugyanis lapul benne ventilátor. A portok között DisplayPort 1.2-es videó kimenetet, USB portokat és Gigabites Ethernet csatlakozót egyaránt találunk – már amennyire ezt a lenti, kissé homályos képről ki lehet venni. Dokkoló módban az extra hűtés jóvoltából a Mullins APU magasabb órajeleken üzemelhet, így extra teljesítmény válik elérhetővé, ha asztali PC-ként akarjuk használni.

A vállalat új táblája Windows 8-as operációs rendszert futtat és remek játékplatformnak ígérkezik. A jelenlegi információk szerint a platform lehetőséget biztosít a játékmenet rögzítésére, sőt, annak streamelése is megoldott lesz. Az egyelőre hivatalosan nem tudható, hogy pontosan mely játékokkal reklámozza majd a cég az újdonságot, de arra már most lehet számítani, hogy a Mantle API igazán remek szolgálatot tesz majd, hiszen az optimalizációk jóvoltából könnyebb dolga lesz a Mullins APU-nak, ha a legfrissebb játékok futtatására kerül sor.

Jelenleg tehát még vannak homályos részletek az új projekttel kapcsolatban, de az már biztos, hogy az AMD a következő év januárjának elején megrendezésre kerülő CES 2014 alkalmával részben vagy egészben lerántja a leplet a Project Discovery részleteiről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward