AMD: CPU árkorrekciók, új Athlon II X4 modell

Az AMD a napokban mutatta be Bulldozer alapú Opteron processzorait, amelyek a szerverpiacon próbálnak szerencsét. A termékünkről szóló korábbi hírünket itt találják, akik esetleg lemaradtak volna a bejelentésről. Most úgy néz ki, hogy az AMD az átlagfelhasználókról sem feledkezik el: néhány központi egység ára módosul, ezzel együtt pedig egy új Athlon sorozatú modell is bemutatkozik, amely az Athlon II X4 651-es típusjelzést viseli.

AMD: CPU árkorrekciók, új Athlon II X4 modell

Az AMD a napokban mutatta be Bulldozer alapú Opteron processzorait, amelyek a szerverpiacon próbálnak szerencsét. A termékünkről szóló korábbi hírünket itt találják, akik esetleg lemaradtak volna a bejelentésről. A legfrissebb hírek alapján úgy néz ki, hogy az AMD az átlagfelhasználókról sem feledkezik el: néhány központi egység ára módosul, ezzel együtt pedig egy új Athlon sorozatú modell is bemutatkozik, amely az Athlon II X4 651-es típusjelzést viseli.

Kezdjük a nem túl szívderítő tényekkel. Az AMD a belépő szintű Llano APU egységeinek árait kis mértékben emeli: az A4-3300-as és A4-3400-as sorozatú modellek két dollárral lesznek drágábbak, így 64, illetve 69 dollár helyett mostantól sorrendben 66, illetve 71 dollárba kerülnek. Ezzel egy időben némi árcsökkenésre is számíthatunk, méghozzá két processzor esetében. Az A6-3500-as Llano APU ára 89 dollárról 85 dollárra mérséklődik, míg a hatmagos FX-6100-as modell árát 10 dollárral, 165 dollárról 155 dollárra csökkenti a cég.

Az árkorrekciók mellett egy új processzor bejelentésére is sor került. Az FM1-es tokozással ellátott újdonság az Athlon II X4 651-es típusjelzést viseli és 400 MHz-cel magasabb órajelen ketyeg, mint elődje, az Athlon II X4 631-es modell. A 3 GHz-es órajelen üzemelő négymagos processzor magonként 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral érkezik, beépített memóriavezérlője DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást kínál, integrált videó vezérlője pedig le lesz tiltva – csak úgy, mint az Athlon II X4 631 esetében. Utóbbi lépéssel az AMD valószínűleg azoktól a Llano APU egységektől próbál szabadulni Athlon II márkanév alatt, amelyeknél a GPU nem működőképes. Mivel Athlon sorozatú termékről van szó, sajnos a Turbo Core támogatásnak is búcsút mondhatunk. Az új központi egység 100W-os TDP-vel érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward