AMD: Bulldozer és Ontario hírmorzsák

Az AMD második negyedéves pénzügyi eredményeinek ismertetése után Dirk Meyer megragadta az alkalmat és  az elemzők, újságírók, valamint a részvényesek számára igen-igen kedvező hírekkel szolgált, már ami a vállalat következő generációs processzorait érinti.

AMD: Bulldozer és Ontario hírmorzsák

Az AMD második negyedéves pénzügyi eredményeinek ismertetése után Dirk Meyer megragadta az alkalmat és  az elemzők, újságírók, valamint a részvényesek számára igen kedvező hírekkel szolgált, már ami a vállalat következő generációs processzorait érinti.

A cég elnök-vezérigazgatója többek között arról számolt be, hogy az Ontario kódnévre keresztelt, alacsony fogyasztású Bobcat processzormagokkal és DirectX 11-es támogatással ellátott videó vezérlővel felszerelt központi egységek szállítása a vártnál hamarabb kezdődhet majd meg. A főként netbookokba és ultra hordozható konfigurációkba szánt processzorok szállítása már a negyedik negyedév folyamán megindul, így a következő év első negyedévében már több olyan konfigurációra is lehet majd számítani, amelyekben a friss processzorok dolgoznak.

Mr. Meyer a másik nagy újdonságról, a Bulldozer architektúráról is ejtett néhány szót.  A friss architektúra köré épülő processzor újdonságok napjaink Phenom II-es egységeinek utódaiul szolgálnak majd és a hírek szerint tökéletesen haladnak a velük kapcsolatos munkálatok. A Bulldozer architektúrára épülő processzorok az idei év második negyedévében ún. „tape out” fázisba kerültek, így a 32 nm-es csíkszélességgel készülő processzorok első mintapéldányai az idei év második felében már gond nélkül elhagyhatják a gyártósorokat. Ennek értelmében a korábban kitűzött cél teljes mértékben tartható: 2011 folyamán piacra kerülhetnek a Bulldozer alapokon nyugvó processzorok, amelyek a jelenlegi termékeknél sokkal nagyobb teljesítményre lesznek képesek.

A Llano processzorokkal van egy kis gond (pontosabban a 32nm-es gyártósorokkal), így a tervezetthez képest csúszhat a megjelenésük, de még így is 2011 első felében láthatják meg a napvilágot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward