Alumíniumházak az AKASA standjáról

Találunk itt megfelelő házat Raspberry Pi-hez, valamint kompakt Mini-ITX rendszerekhez is.

Alumíniumházak az AKASA standjáról

Az AKASA több új számítógépházat is bemutatott az éppen zajló Computex 2019 alkalmával, amelyek között zömében alumíniumot használó megoldások lapultak. A legkisebbek a Dot és Gem névre keresztelt modellek, amelyek a hobbiszámítógépekhez készültek, így például az ASUS Thinker Board, a Raspberry Pi sorozat tagjai, valamint az ODROID-C2 kaphat bennük helyett.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Dot első ránézésre egy óriási LEGO építőkockának tűnik, amiből rögtön kedvünk támad egymás tetejére helyezni párat – arról nincs hír, hogy a dizájn ezt lehetővé teszi-e, azaz vannak-e ehhez megfelelő lyukak a ház alján. A másik modell, azaz a Gem ezzel szemben már eklektikus tetőlappal rendelkezik, belső felépítés terén azonban ugyanazt „tudja”, mint előbb említett társa. Mindkét házhoz belsejében lesz elég hely ahhoz, hogy elférjen bennük egy Hi-Fi Berry DAC.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az apróságok mellett két HTPC célokra ajánlható ezüst alumíniumházat is bemutatott a gyártó, amelyek a Skytale, illetve a Skytale-X nevet viselik. A monolitikus dizájnnal rendelkező házak mindössze 50 milliméter magasak és Mini-ITX formátumú alaplapot fogadnak, aminek nem muszáj alkalmazkodnia a Thin Mini-ITX szabványhoz. A két ház között egyetlen igazán komoly különbség van: a Skytale-X belsejében elfér egy normál magasságú bővítőkártya is, hála a PCIe Riser alapú megoldásnak.

Galéria megnyitása

A standon a korábbról már ismert Turing számítógépház is feltűnt, igaz, ezúttal kék dizájnnal kelleti magát – a februári bejelentés alkalmával még csak fekete kivitelben volt elérhető. Az új házak várhatóan az elkövetkező hónapok folyamán jelennek meg kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap