Alaposan kibővül az Assassin's Creed univerzuma, új kategóriákat vezet be a Ubisoft

A rajongók örülhetnek, rengeteg új tartalom érkezik majd a játék világához kapcsolódva.

Alaposan kibővül az Assassin's Creed univerzuma, új kategóriákat vezet be a Ubisoft

Először is fontos leszögezni, hogy idén nem érkezik új nagy Assassin's Creed-játék, helyette ugyanis a Ubisoft inkább a Valhallát bővíti tartalmakkal, így ellátogatunk majd Franciaországba és Írország területeire. A kiadó szerintem jól is teszi, hogy mostanában hagy legalább egy évet az újabb nagy epizódoknak, így a fáradságot is el tudja kerülni.

Ezzel együtt azonban 2021-ben rengeteg különböző új tartalom várja majd a rajongókat a játékokon kívül: könyvek, mangák, képregények, webtoonok és  egyéb anyagok jönnek az adott műfajokban elismert alkotóktól. Ezen kívül újabb terveket szövöget a Ubisoft a Netflixszel közösen, melyek között szerepel egy animációs és egy élőszereplős sorozat is.

Hogy a sok tartalom között könnyebb legyen eligazodni, a Ubisoft három különböző kategóriát alakított ki:

  • Classics - ezek a játékok közvetlen adaptációi lesznek
  • Chronicles - ezek új történetek a már korábban megismert szereplőkkel
  • Originals - ezek pedig teljesen új történetek új karakterekkel, adott esetben új történelmi korszakban.

Etienne Bouvier, a játékokon kívüli tartalmakért felelős vezető elmondta, hogy sok dologtól függ, hogy az adott történet a hivatalos kánon részét képezi-e. Ez nem feltétlenül a besorolástól függ, hanem inkább attól, hogy miről van szó. Ha például egy nagyon neves művészt tudnak megnyerni egy projektnek, akkor szabad kezet adnak neki, és nem szólnak bele például a képregénybe, amit elkészít - ilyen esetben viszont a történet tartalmazhat olyan elemeket, amik miatt nem lehet később a kánon része, de mégis fontos, hogy az alkotónak adott esetben teljes kreatív szabadságot adjanak.

Bouvier azonban igyekszik leszögezni, hogy a legtöbb új tartalom a kánon részét fogja képezni. "Én már 12 éve igyekszem fenntartani az egységességet az Assassin's Creed univerzumán belül, szóval lehetőleg minden amit csinálunk, az egy rendszer részét képezi. Amennyire lehet, el akarjuk kerülni, hogy a Marvelhez vagy a DC-hez hasonlóan olyan transzmédiás megjelenésünk legyen, ahol multiverzumok vannak, többféle idősíkkal, és például többféle különböző Batmannel" - mondta a vezető.

A Ubisoft elárulta, hogy korábban volt egy különálló csapat, amelyik önmagában felelt mindenért, ami megjelenik az Assassin's Creed univerzumában, azonban mostanra ez szétvált, és egy ideje külön kezelik a játékokat és minden mást. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek között ne lenne fontos az összhang, csak egyszerűen túl sok volt már egy csapatnak a játékokon túli összes újdonságon rajta tartania a kezét.

"Egy játék esetében jellemzően hagyjuk, hogy a kreatív igazgató vagy a narratíváért felelős igazgató tegye a dolgát, és persze egyeztetünk velük, hogy mindig mindenki képben legyen. Így például miközben készült a Valhalla, már tudtunk megbeszélést folytatni a Dark Horse-szal, akik elkészítették a játék képregényes előzményét" - tette hozzá Bouvier.

De térjünk rá kicsit a tartalmakra. Bouvier elárulta, hogy az ázsiai közönség nagyon szerette volna, ha további történetek épülnek Shao Jun köré, ezt a karaktert ugyanis rendkívül kedvelte nemcsak a japán, hanem a kínai közönség is. Itt tehát arról van szó, hogy a helyi régió szeretett volna valami megvalósítani kifejezetten a saját közönségére fókuszálva.

Galéria megnyitása

Azonban ez működhet fordítva is Bouvier szerint: "A Fragments például egy young-adult regénytrilógia, ahol nyitva hagytuk az ajtót különböző szerzők előtt, hogy jelentkezzenek nálunk ötletekkel. Mi csak annyit mondtunk, hogy három különböző írót szeretnénk, három különböző korszakban játszódó történettel, és hogy a regényeknek a young-adult sztorikban megszokott alapokat tartalmaznia kell, mint például a testvérek közötti összetartás megjelenése".

Érdekes, hogy Bouvier szerint nem zárható ki egy olyan játék sem, amelyik Shao Jun főszereplésével készül, és egyébként is el szoktak hinteni olyan karaktereket, történetvonalakat bizonyos pontokon, amikből aztán később játék készül, vagy részeivé válnak egy játéknak. Ezekről fontos tudnia minden régiós partnernek, hiszen kétségtelenül a legnagyobb dolog, ami egy regényben, képregényben vagy máshol megjelenő karakterrel történhet, hogy egy új nagy Assassin's Creed-játék főszereplője lesz. Ugyanakkor mivel idén nem lesz új játék, így Shao Jun sem most fog megjelenni, így maradnak az egyéb médiumok.

"Ez az egyik legjobb és legrosszabb visszajelzés, amit kaphatunk. Nagyon jó, amikor valaki dicséri az egyik történetünket, csak aztán szomorúak, hogy ez nem játék formájában valósul meg. Mindenesetre fontos tudni, hogy minden tartalmat az adott médiumhoz igazítunk, így a történet, amit képregény vagy regény formájában fantasztikusnak ítél valaki, az közel sem biztos, hogy ugyanolyan jó lett volna játékként, vagy fordítva. Ettől még persze az itt megjelent karakterek később megjelenhetnek máshol is, de ez nem törvényszerű."

Ami a Netflixre készülő élőszereplős sorozatot illeti, nem meglepő módon a készítők semmi konkrétumot nem árulhattak el. Az alkotók, írók egy része már aktívan dolgozik a projekten, de egyelőre senki nem kapkod semmi miatt. Bouvier ehhez csak annyit tett hozzá, hogy a közepesen sikerült Assassin's Creed-filmből sokat tanultak, és nagyon fontosnak tartják, hogy egy kifejezetten erős brigád dolgozzon a sorozaton. Szerintük ez a formátum jobban illeszkedik a játékokhoz, mint egy film. Bouvier szerint egy filmnél probléma, hogy túl sok alapdolgot kell bemutatni a közönségnek (kik a szemben álló felek, milyen idősíkok vannak, stb.), ami sok időt vesz el, egy sorozat esetében azonban fokozatosan, lépésről - lépésre jobban megoldható.

Ami pedig a szintén a Netflixre készülő animált sorozatot illeti, azon a Raving Rabbids-sorozatért is felelős brigád dolgozik, de szintén ők dolgoznak a Far Cry animációs szérián is. Mivel elég sok mindenen tevékenykednek egyszerre, így az Assassin's Creed animáció nem mostanában várható, de mindenképpen dolgoznak rajta, tehát nem lett törölve a projekt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap