Alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyát villantott a Manli

Az új modell természetesen GDDR6-os fedélzeti memóriát alkalmaz, így magasabb memória-sávszélességgel rendelkezik, mint az eredeti modell.

Alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyát villantott a Manli

Galéria megnyitásaKissé megkésve, de a Manli is bemutatta saját alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyáját, amely a Manli GeForce GTX 1650 DDR6 Low Profile nevet kapta, vagyis ez a modell már nem 8 GHz-es GDDR5-ös, hanem 12 GHz-es GDDR6-os fedélzeti memóriát kapott.

A 128-bites memória-adatsínre kapcsolódó fedélzeti memória a váltásnak köszönhetően már nem 128 GB/s-os, hanem 192 GB/s-os maximális effektív memória-sávszélességet kínálhat, ami jótékonyan hat az összteljesítményre – az eddigi tapasztalatok alapján nagyjából egyszámjegyű növekedésre lehet számítani átlagban.

Galéria megnyitásaAz új videokártya továbbra is 896 CUDA maggal rendelkező TU117-es GPU-t alkalmaz, ami 56 textúrázóval, illetve 32 renderelő egységgel várja a feladatokat. A GPU 1410 MHz-es alap-, illetve 1590 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg, a GDDR5-ös változathoz képest csak egyszámjegyű, 6% körüli teljesítménynövekedésre számíthatunk.

A 172 milliméter hosszú videokártya kétslotos kiépítéssel érkezik, viszont a normálhoz képest csak félmagas kialakítást alkalmaz – a normál mellett természetesen rövid hátlap is jár hozzá. A 75 W-os TDP kerettel dolgozó videokártya külön tápcsatlakozót nem tartalmaz, videó kimenetei között egy DisplayPort, egy HDMI és egy Dual-Link DVI port sorakozik.

A melegedő komponensek hűtéséről két darab kisméretű ventilátor, illetve egy alumínium hűtőtömb gondoskodik. Arról sajnos nincs hír, hogy a légkeverők zajszintje pontosan hogyan alakul, illetve arról sem, milyen csapágyazást alkalmaznak, pedig ezek fontos információk lennének.

A Manli terméke rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát nem részletezte a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap