Alacsony fogyasztású RYZEN processzorok érkeznek

Két újabb taggal bővül az AMD alacsony fogyasztású processzorokat tartalmazó kínálata, amelyek ideálisak lehetnek, ha energiatakarékos PC építése a cél.

Alacsony fogyasztású RYZEN processzorok érkeznek

Az ASRock munkatársai nemrégiben frissítették a gyártó A320-as, B350-es, X370-es és X470-es alaplapjainak processzor-kompatibilitási listáit, amelyeken két új processzor bukkant fel. Az újdonságok azért különlegesek, mert alacsony fogyasztású kivitelben érkeznek, azaz a szokásos 105, 95 vagy 65 wattos TDP helyett csak 45 wattos TDP kerettel rendelkeznek.

A két friss modell természetesen Socket AM4-es processzorfoglalatba illeszkedik, 12 nm-es csíkszélességgel készül, a Zen+ architektúrát használja és a Pinnacle Ridge sorozatot erősíti. A RYZEN 7 2700E összesen 8 processzormaggal és 16 szállal rendelkezik, harmadszintű megosztott gyorsítótárból pedig 16 MB-nyit használ. Normál fogyasztású társaihoz képest alacsonyabb magórajelen ketyeg, a maximális boost órajelet azonban egyelőre nem árulta el a gyártó. Ez a modell a RYZEN 7 2700X-hez képest 900 MHz-cel, a RYZEN 7 2700-hoz képest pedig 400 MHz-ceol alacsonyabb magórajelet alkalmaz.

Galéria megnyitása

A másik újdonság, vagyis a RYZEN 5 2600E már csak 6 processzormaggal és 12 szállal rendelkezik, de harmadszintű megosztott gyorsítótárból szintén 16 MB-nyit kap, ahogy azt megszokhattuk. Ennél a modellnél a magórajel 3,1 GHz-es értéket képvisel, ami a RYZEN 5 2600X-hez képest 500 MHz-es, a RYZEN 5 2600-hoz képest pedig 300 MHz-es csökkenést jelent.

Az új processzorok várhatóan hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, csak úgy, ahogy az AMD B450-es lapkakészletével szerelt alaplapok is. És a második generációs négymagos RYZEN processzorokra sem kell már sokat várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap