Aktív GPU-val érkezik a költséghatékony Athlon Pro 200GE

A napokon belül érkező APU tartalmaz majd aktív GPU-t, ára pedig kellően alacsony lesz ahhoz, hogy borsot törhessen az olcsó Celeron processzorok orra alá.

Aktív GPU-val érkezik a költséghatékony Athlon Pro 200GE

Az AMD hamarosan bemutat egy érdekes Athlon Pro sorozatú APU egységet, amelynek alapját a Raven Rdige lapka adja. Az újdonság egy üzleti funkciókkal felvértezett megoldás lesz, ami 50 dollár körüli áron kerül forgalomba, de a korábbi Athlon processzorokkal ellentétben ezúttal aktív GPU is helyet kap a fedélzeten, igaz, alaposan vissza lesz vágva.

A 14 nm-es csíkszélességgel készülő Raven Ridge lapkát használó Athlon Pro 200GE összesen két processzormaggal rendelkezik, amelyek az SMT támogatás jóvoltából négy szálon dolgoznak. Processzormagonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótár áll rendelkezésre, a harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete pedig 4 MB lesz. A processzormagok 3,2 GHz-es órajelen ketyegnek, a Precision Boost funkció azonban nem lesz aktív.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Fájó megkötés, hogy a Raven Ridge APU egységekkel ellentétben az alaplap első PCI Express 3.0 x16-os foglalata már nem x8-as, hanem csak x4-es sávszélességgel működhet, ha ezt az APU-t választjuk. Lesz a fedélzeten egy aktív GPU is, amely a 11 CU tömbből csak hármat használhat, azaz 192 stream egységet foghat munkára. Ennyi az általános feladatokhoz elegendő lehet, de játékra még alacsony felbontás esetén sem alkalmas – maximum a nagyon régi, alacsony GPU igényű címek futhatnak rajta.

Az AMD újdonsága a többi Pro modellhez hasonlóan rendelkezik majd GuardMI támogatással, ami hardveres biztonsági funkciókat nyújt a rendszerek számára. Teljesítmény terén arra számíthatunk, hogy a Pentium G4560-as modellhez képest, ami egy igazi sikertermék, felhasználástól függően akár 19%-kal is gyorsabb lehet majd az Athlon Pro 200GE. Az új processzor hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára 50 dollár körül helyezkedik majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap