Akkumulátoros egybegépeket akar az Intel

Úgy tűnik, a gyártó lát fantáziát a konvertibilis egybegépekben, amelyekből egyelőre még nincs túl sok a piacon.

Akkumulátoros egybegépeket akar az Intel

A klasszikus, toronyház formátumú asztali számítógépek iránt egyre csökken a kereslet, így a gyártóknak reagálniuk kell a megváltozott igényekre és azokra a formátumokra kell koncentrálniuk, amelyektől növekedés várható. Az apró, kompakt házban érkező PC-k manapság egyre népszerűbbek, de az egybegépekből is egyre több van, így remekül látszik, merre érdemes elindulni.

Kompakt asztali számítógépeket már kínál az Intel, most pedig a konvertibilis egybegépek piacát vette célba. Az egybegépek szegmensében már eddig is tevékenykedett a cég, gondoljunk csak a Thin Mini-ITX platformra, amelynek segítségével polcról levehető komponensekből építhető egybegép. Az Intel legfrissebb ötlete szintén az egybegépek szegmenséhez kapcsolódik: a gyártó olyan termékeket szeretne látni, amelyek akkumulátort is tartalmaznak.

A konvertibilis egybegépek lényege, hogy az érintőkijelzővel ellátott megjelenítő, amely akkumulátort is tartalmaz, egy mozdulattal lecsatolható az állványról, így "mobil" módban is használható a rendszer. Az Intel illetékesei 18 és 27 hüvelyk közötti képátlóban gondolkodnak, amelyeket egyszerre, egyidejűleg akár több felhasználói is használhat. Az Intel azt is ajánlja, hogy az egybegép állványa úgy legyen kialakítva, hogy az érintőkijelzőt teljesen vízszintes állapotba lehessen dönteni annak érdekében, hogy érintő funkcióját kényelmesen lehessen használni.

ASUS Transformer AiO

Persze a konvertibilis egybegépekkel az Intel nem találta fel a spanyolviaszt, ugyanis hasonló konfigurációkat már eddig is láthattunk - gondoljunk csak az ASUS Transformer AiO-ra. Ez az egybegép tulajdonképpen két rendszert alkot: az állványban az Ivy Bridge alapokon nyugvó x86-os konfiguráció foglal helyet, míg a kijelzőben egy Tegra alapú rendszer dolgozik, természetesen Android operációs rendszerrel karöltve. A 18,4 hüvelykes érintőkijelző önállóan, nagyméretű táblaként használható, de akár az Ivy Bridge alapú konfiguráció távoli, kényelmes kezeléséhez is bevethető. A hatalmas tábla az állványhoz csatolva egyszerű érintőkijelzőként működik.

A gyártó az újdonságokat egyébként adaptív egybegépeknek hívja. A DigiTimes értesülései szerint az új egybegépek felsőkategóriás hardverrel érkeznek, az viszont nem derült ki, hogy akkumulátoros üzem esetén pontosan mennyi ideig bírják egyetlen töltéssel. A gyártók itt valószínűleg kompromisszumok meghozatalára kényszerülnek: egyrészt gondoskodniuk kell a kellően hosszú akkumulátoridőről, valamint arról is, hogy a kijelző illeszkedjen a mai igényekhez, azaz kellően vékony legyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward