Akkuban is erősíteni fog az iPhone 13

Akkuban is erősíteni fog az iPhone 13

Az Apple sosem arról volt híres, hogy hosszú üzemidőre tervezi a termékeit, de most az iPhone-ok következő generációjánál talán egy kicsivel jobb lesz majd a helyzet, mint jelenleg. Az iPhone 12 modellek nagyon vékonyak lettek, és talán ebből fog egy kicsit áldozni a vállalat azért, hogy a mobilok tovább bírják.

Beszállítói információk szerint az iPhone 13 Pro Max lesz az, ami a legnagyobb előrelépést teheti majd. A hatalmas megjelenítővel érkező okostelefon 18 százalékkal kaphat nagyobb kapacitású akkumulátort, mint amilyet most használ. Jelenleg egy 3687 mAh-s egység található a hátlap alatt, aminek a helyét egy 4352 mAh kapacitású egység veheti át.

Galéria megnyitása

Az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro azonos telepet alkalmaz, és ez nem fog változni ebben az évben sem, a vállalat ugyanolyan képátlóval adja majd ki ezt a két készüléket, és az akkumulátoraik is megegyeznek majd. Most az Apple ezeket az okostelefonokat 2815 milliamperórás kapacitású teleppel szereli, az újdonságok viszont már 3095 mAh-s akkut fognak kapni. Ezesetben tehát nagyjából 10%-kal fog javulni az akkutartalék mérete.

A legkisebb javulás a legkisebb okostelefonnál várható. Az iPhone 13 mininél csak 8 százalék körüli lesz a telep „hízása”. Jelenleg egy 2227 milliamperórás akkumulátor lapul az iPhone 12 miniben, és ennek a helyét egy 2406 mAh-s megoldás veszi majd át. Természetesen itt van a legkisebb mozgástere az Apple-nek, így nem meglepő, hogy ennél a modellnél kell a legszolidabb javulással is számolni. Más gyártó nincs is, aki tervezett volna ennyire kicsi csúcsmodellt mostanában.

Galéria megnyitása

Arról már korábban is voltak pletykák, hogy nagyobb lehet majd az iPhone 13 esetében az akkumulátorok kapacitása, de pontosabb információk erre vonatkozóan nem voltak. Most viszont már elvileg egészen biztosan lehet tudni, hogy mekkora fejlődés várható.

Az izmosabb akkumulátorra részben azért is lehet majd szükség, mert a vállalat az iPhone 13 Pro széria esetében bevezeti végre a 120 Hz-es megjelenítés támogatását. Emiatt nagyobb lehet a készülékek energiaéhsége, bár ennek a kezelésére igazából több megoldás is lesz már. Egyrészt jön az LPTO technológiás AMOLED, ami egy kicsit spórolósabb a megszokott paneleknél, másrészt használhat az Apple adaptív képfrissítési technológiát.

A fenti számokat elnézve azt ki lehet jelenteni, hogy az Apple továbbra sem fogja megütni az androidos okostelefonok átlagos akkukapacitását a különböző méretű készülékek esetében, de legalább próbál ezen változtatni. Bár sokan már az iPhone 12 esetében sem érették, hogy miért a készülék vékonyítására helyezi a hangsúlyt a cég az izmosabb telep használata helyett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap