Akcióban az Intel Larrabee chipje: videó!

Az AMD a mai nap folyamán indította hódító útjára legfrissebb videokártya családját, amely DirectX 11-es támogatással rendelkező termékekből áll. A gyártó most az Nvidia válaszát, azaz annak saját DirectX 11-es megoldásait várja, ám ezzel egy időben egy harmadik szereplő is készül a piacra lépésre: az Intel Larrabee névre keresztelt chipje az éppen zajló IDF (Intel Developer Forum) alkalmával mutatkozott be a nagyérdemű előtt, igaz egyelőre még nem  beszélhetünk a termék hivatalos megjelenéséről, így forgalomba kerüléséről sem.

Akcióban az Intel Larrabee chipje: videó!

Az AMD a mai nap folyamán indította hódító útjára legfrissebb videokártya családját, amely DirectX 11-es támogatással rendelkező termékekből áll. A gyártó most az Nvidia válaszát, azaz annak saját DirectX 11-es megoldásait várja, ám ezzel egy időben egy harmadik szereplő is készül a piacra lépésre: az Intel Larrabee névre keresztelt chipje az éppen zajló IDF (Intel Developer Forum) alkalmával mutatkozott be a nagyérdemű előtt, bár egyelőre még nem  beszélhetünk a termék hivatalos megjelenéséről, így forgalomba kerüléséről sem.

Az Intel saját diszkrét "GPU"-ja egy videó keretein belül mutatta meg, hogy mire is képes. A demó felvételen az Enemy Territory: Quake Wars egy módosított változatát futtatta a Larrabee-vel ellátott rendszer, és mindez valós idejű ray-tracing alkalmazása mellett zajlott. A konfigurációban egy korai Larrabee lapka, valamint a jövő év elején megjelenő hatmagos, 32 nm-es csíkszélességgel készülő Gulftown processzor kapott helyet. A gyártó egyéb bemutatót nem tartott a termék képességeiről, a videón pedig mindössze víz hullámzás és különböző pici objektumok mozgása látható, mindez alacsony, de látszólag játszható képkocka/másodperces sebesség mellett.

                                

Amíg a demó futott, az Intel egyik szakembere, Bill Mark tartott egy kisebb előadást. A rangidős kutató szakember elmondása szerint az Intel Larrabee megoldása teljes mértékben programozható renderelő futószalaggal bír, de azt is hozzátette, hogy a videón látható ray-trace víz tükröződés effekt mindössze 10 soros programkód eredményeként jött létre. A programkód C++ nyelven íródott, elkészítéséhez és futtatásához nem használtak semmilyen meglévő API-t, azaz DirectX-et vagy OpenGL-t.

A gyártó még mindig nem hozta nyilvánosságra, hogy az újdonság pontosan mikor kerülhet forgalomba, ám a legutóbbi információk arról számolnak be, hogy az újdonsággal felszerelt megoldások a következő év elején debütálhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward