Akár két méretben is jöhet az olcsóbb iPhone

Érdekes információra bukkantak az iOS 14 egy kiszivárgott kódrészletében.

Akár két méretben is jöhet az olcsóbb iPhone

A hivatalos megjelenés előtt napvilágot látott iOS 14 boncolgatása közben, szakemberek kettő, még be nem mutatott okostelefon nevére bukkantak rá, az egyik az iPhone 9, a másik pedig az iPhone 9 Plus. Ez alapján pedig csak arra tudunk következtetni, hogy az olcsóbb iPhone-t sem egy méretben fogja majd gyártani a vállalat.

Az Apple nagyon sokáig alkalmazta az iPhone-ok esetében a Plus jelző, akkor kezdte ezt el, mikor befutott az iPhone 6 generáció kettő méretben. A korábbi szériák esetében évekig jelentette a Plus jelző, hogy az adott okostelefon egy nagyobb képernyőt foglal keretbe, és valamelyest jobb képességekkel rendelkezik. Az iPhone X után a korábbi névséma felborult, de most minden jel szerint az Apple visszahozhatja ezt az alacsonyabb árkategóriás eszközök esetében.

Arról már nagyon hosszú ideje szólnak hírek, hogy érkezik egy olcsó iPhone, amit az iPhone 9 mellett az iPhone SE 2 néven is emlegettek sokan, de most úgy tűnik, hogy az iPhone 9 lehet a végső befutó. És az iOS 14 kódjában foglalt információk alapján az Apple azon is dolgozhat, hogy kiadjon egy olyan olcsóbb modellt, ami egy számmal nagyobb kijelzővel rendelkezik majd, mint a legszerényebb konstrukció.

Galéria megnyitása
A képeken elvileg már az iPhone 9 szerepel

A kiszivárgott információkban sokszor esett arról szó, hogy az iPhone 9 az iPhone 8-hoz fog hasonlítani, az iPhone 9 Plus pedig ebből kiindulva az iPhone 8 Plus rokonaként léphet a színre szintén megtartva a Touch ID-t. Ugyanakkor olyan híreket is lehetett hallani korábban, hogy az Apple a Face ID-t használja majd az olcsóbb iPhone esetében, így éppenséggel azt sem lehet teljesen kizárni, hogy az iPhone 9 Plus már egy az iPhone X-hez hasonlító masina lehet majd.

Az szinte borítékolható, hogy mind a kettő okostelefonban az Apple A13 rendszerchip kaphat majd helyet, ennek megfelelően felsőkategóriás teljesítményt tudnak majd nyújtani kedvező árszabás mellett. Továbbá biztosan támogatni fogják majd az Apple Pay szolgáltatás, valamint az Express Transit funkciót is, melyek egyaránt az NFC chippel kapcsolatosak, tehát azt is lehet tudni, hogy ez az egység is része lesz a masináknak.

Az Apple elvileg még márciusban bemutatta volna az olcsó iPhone-t, de az elmúlt hetekben teljesen bizonytalanná vált a termék rajtja. Elemzők szerint, ha le is leplezi az Apple a készüléket, akkor is hónapokat csúszhat a bevezetése, a legrosszabb forgatókönyv szerint pedig teljesen eltolja azt az eseményt az Apple, ahol a tavaszi újdonságokat jelentené be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap