Adobe Voice: történetmesélés iPad-en

Az Adobe After Effects motorjára épülő ingyenes app segítségével egyszerűen és hatásosan mesélhetünk el különböző történeteket.

Adobe Voice: történetmesélés iPad-en

Az Apple iPad névre keresztelt táblái a vállalat szerint ideális tartalomkészítő eszközök – ezt az Apple már számtalanszor ki is hangsúlyozta. Ezt a véleményt a jelek szerint az Adobe illetékesei is osztják, sőt, a vállat egy igen komoly lépést is tett annak érdekében, hogy az állítást még jobban alátámaszthassa: megérkezett az Adobe Voice for iPad, amellyel profi módon, videó formájában mesélhetünk el különböző történeteket, de a siker érdekében nincs szükség profi trükkök ismeretéhez.

A szóban forgó alkalmazással egyszerű, szívhez szóló történeteket elmesélő videókat éppúgy lehet készíteni, mint pénztárca nyitogató reklámokat – hasonlókba nap mint nap bele lehet botlani például Facebookon. Az Adobe új alkalmazásával egyszerűen készíthetünk ilyen videókat, a munka oroszlánrészét gyakorlatilag automatikusan elvégzi az After Effects motorra épülő app.

A videóhoz használhatunk saját, az adott iPad-en található képeket, de a nagyjából 25000 fotót tartalmazó galériából is csemegézhetünk. Többféle animált téma áll rendelkezésre, sőt, még olyan zenét is kiválaszthatunk, ami tökéletesen passzol az adott videó hangulatához, így fokozhatjuk a hatást.

A videó elkészítésében az After Effects motorja segít, ami speciális trükköket vet be annak érdekében, hogy a hatás még lenyűgözőbb lehessen – a 3D Motion Blur, illetve a többi effekt automatikusan kerül bele a videóba. Az alkalmazás és az iPad segítségével narráció hozzáadására is lehetőség van (sőt, igazából ez a lényeg, innen az alkalmazás neve). A videó végén a közreműködő előadók és művészek listája automatikusan megjelenik, így ezzel sem kell bajlódni (például a felhasznált fotók készítőinek a neve, illetve a zene szerzőjének a neve).

Az Adobe várakozása szerint az alkalmazás leginkább a kisvállalkozások, a jótékonysági szervezetek, az alapítványok, illetve az oktatási intézmények számára lesz vonzó, akik profi videót szeretnének készíteni, de ehhez nincs képzettségük, idejük vagy éppen pénzük, hogy saját maguk megcsinálják egy profi szoftverben. A kész videót természetesen a szokásos csatornákon keresztül könnyedén meg lehet osztani (pl.: Facebook, YouTube, Twitter).

Az ingyenes alkalmazás használatához legalább iPad 2-es sorozatú táblára van szükség, amin iOS 7 mobil operációs rendszer fut.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward