ADATA Gammix S11 Pro: még gyorsabb SSD-k árasztják el a piacot

A Gammix S11 Pro család tagjai még magasabbra helyezik a lécet, mint a Gammix S11-es modellek, strapabíróság és jótállás terén azonban nem lesz változás.

ADATA Gammix S11 Pro: még gyorsabb SSD-k árasztják el a piacot

Az ADATA bejelentette eddigi leggyorsabb SSD sorozatát, amelynek tagjai az XPG Gammix S11 Pro családban kapnak helyet Az újdonságok PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel érkeznek, M.2-2280-as formátumban, gyorsaságukra pedig jellemző, hogy 3500 MB/s-os folyamatos olvasási- és 3000 MB/s-os folyamatos írási tempó elérésére is képesek.

A Gammix S11-es SSD sorozat 480 GB-ostagja korábban már járt nálunk és összességében nem teljesített rosszul, a Gammix S11 Pro sorozat pedig még ígéretesebbnek tűnik, legalábbis papíron – a valóságra az első független tesztekből egészen biztosan fény derül. Alapok terén ezúttal az SM2262 modern változatát, az SM2262EN modellt választotta ki magának a gyártó a Silicon Motion kínálatából. A friss vezérlő magasabb órajelen ketyeg, akár 800MT/s adatátviteli sebességet is támogat, összesen négy darab ARM Cortex-R5-ös processzormaggal dolgozik és az NVMe protokoll 1.3-as kiadását is támogatja. Ezeken felül LDPC ECC motor és RAID támogatás is rendelkezésre áll, a szokásos elhasználódás-kiegyenlítő és hulladékgyűjtő algoritmusok mellett, plusz még a firmware-en is alakítottak egy kicsit a nagyobb teljesítmény elérésének érdekében. A melegedő komponenseket egy hűtőlemez fedi, ami megfelelő szellőzés mellett segít a termelődő hő hatékonyabb leadásában.

Galéria megnyitása

A 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os kivitelben érkező XPG Gammix S11 Pro SSD-k az IMFT 64-rétegű 3D TLC NAND Flash lapkáit használják, valamint némi DRAM alapú gyorsítótárat is kaptak az SLC alapú gyorsítótár mellé, ám ezek tényleges kapacitását sajnos egyelőre homály fedi. Annyi biztos, hogy a 3500 MB/s-os maximális folyamatos olvasási sebesség minden tagnál elérhető, írási sebesség terén azonban csak az 1 TB-os változat éri el a 3000 MB/s-os szintet, a többiek sajnos jóval lassabbak. És ezzel együtt 4K-s véletlenszerű teljesítmények terén is vannak különbségek az egyes modellek között, ahogy az lenni szokott.

Galéria megnyitása

Az öt év jótállással rendelkező Gammix S11 Pro SSD-k strapabíróság terén sem rosszak, ugyanis sorrendben 160 TB-nyi, 320 TB-nyi, illetve 640 TB-nyi írásmennyiséget viselnek el élettartamuk és a jótállási idő során. Ezen a két területen tehát nem történt változás a Gammix S11-es családhoz képest, hiszen már azok a meghajtók is ilyenparaméterekkel érkeztek.

A friss SSD kártyák rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban ajánlott végfelhasználói áraikat a fenti táblázat tartalmazza.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap