Adaptív aktív zajszűrést jelentett be a Qualcomm

Az újfajta ANC nemcsak konzisztens teljesítményre lesz képes, hanem kényelmes viselet mellet is jól fog működni.

Adaptív aktív zajszűrést jelentett be a Qualcomm

A Qualcomm már hosszú ideje kínál olyan megoldásokat, amik a fülhallgatók esetében ANC támogatásról tudnak gondoskodni. Most pedig a vállalat ezen a kitaposott úton tett egy fontos lépést előre azzal, hogy megalkotta az adaptív aktív zajszűrési technológiát a valóban vezeték nélküli eszközök számára.

A Qualcomm folyamatosan azon van, hogy a felhasználói igényekhez igazodva fejlesszen egyebek mellett a fülhallgatókba szánt komponensek esetében is. A legfrissebb kutatásából nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek az aktív zajszűrést egyre fontosabbnak tartják, és azt is figyelembe veszik a vásárláskor, hogy az adott termék mennyire lehet kényelmes. Igen ám, de a jó zajszűrés és a kényelem sokszor szemben áll egymással, tudniillik az ANC-vel szolgáló termékek között is legtöbbször csak azok tudnak tényleg zavartalan élményt nyújtani, amik jól szigetelnek, az ilyen eszközök viszont általában szorosan illeszkednek, ezért nem túl komfortosak.

Galéria megnyitása

Ezen a problémán hivatott segíteni az Adaptív ANC, ez ugyanis a Qualcomm elmondása szerint képes lesz arra, hogy nagyon jól kiküszöbölje a gyengébb „hangszigetelés” miatt bejutó zajokat is. Ez a technológia azt csinálja majd, hogy valós időben fogja a hangminőséget javítani, méghozzá úgy, hogy figyelembe fogja venni azt is, hogy a készülék miként illeszkedik a fülbe. Ha éppen egy kicsit elmozdul a TWS füles, akkor máris alkalmazkodik majd a változáshoz, és semmit nem fog ebből a viselője észlelni.

Kiemelte a Qualcomm, hogy az újfajta aktív zajszűrés működni fog mindenféle formátumú fülhallgatóval. Lehet majd ezt használni a hagyományos zárt megoldásokon túl a félig nyitott és a teljesen nyitott hangrendszerű felépítésekkel is. És minden körülmények között sokkal jobb élményt tud majd nyújtani, mint bármilyen korábbi ANC.

A fejlesztés során arra koncentrált a Qualcomm, hogy a beépített mikrofonokat az eddiginél jobban kihasználva olyan zajszűrésről tudjon gondoskodni, ami szinte mindig ugyanolyan szintű hatékonysággal képes kiszűrni a zavaró hangokat. Ennek köszönhetően nagyon egyenletes zenei teljesítményt tud biztosítani a felhasználóknak.

Galéria megnyitása

A Qualcomm az új zajszűrési technológiát a QCC514x lapka mellett fogja először bevetni. Ezt a vállalat már az év első felében bejelentette. Az QCC514x egy olyan Bluetooth-os audio rendszerchip, ami elsősorban prémium fülhallgatóknak az alapjául szolgálhat majd. Ez nemcsak az adaptív ANC révén lehet jó választás a gyártóknak, hanem nagyon jó energiahatékonysággal üzemel, kiemelkedő hangzást tud támogatni és a digitális asszisztens szolgáltatásokat is ki lehet vele használni.

Az adaptív aktív zajszűrést támogató fülhallgatók kezdetben még borítékolhatóan drágák lesznek, de idővel ez a technológia a megfizethetőbb komponensekhez is leszivároghat. Azt nem közölte a vállalat, hogy hol fog ez az eljárás debütálni, de olyan vállalatok vannak a Qualcomm kiemelt partnereinek a sorában, mint a Jabra, a Sennheiser, a Bang & Olufsen, a 1More, az Audio Technica vagy például Skullcandy mások mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap