Acer TravelMate B113: pici noteszgép iskolásoknak (is)

Az Acer legfrissebb notesze hasznos szolgáltatásaival kifejezetten a diákokat veszi célba.

Acer TravelMate B113: pici noteszgép iskolásoknak (is)

A TravelMate családot erősítő B113-as modell 11,6 colos képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmazó, LED-es háttérvilágítással is rendelkező LCD kijelzővel érkezik. A pici notebookban akár az Intel harmadik generációs, Ivy Bridge sorozatú processzorai is helyet kaphatnak – utóbbi esetben a videó vezérlő szerepét Intel HD Graphics 4000-es sorozatú IGP töltheti be. Az adatok tárolásáról alap esetben 500 GB-os merevlemez gondoskodik, de igény esetén ennél nagyobb adattároló kapacitást kínáló HDD is kérhető a termékhez. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi állhat rendelkezésre.

A szterreó hangszórókkal érkező B113-as notesz HD Webkamerát, Gigabites Ethernet vezérlőt, Bluetooth 4.0+HS adaptert, illetve 802.11 bg/n típusú WiFi adaptert egyaránt tartalmaz, sőt, még USB 3.0-s portot és HDMI videó kimenetet is kínál. A noteszgép vastagsága kevesebb, mint 21 milliméter, tömege pedig mindössze 1,38 kilogramm, így egyszerűen hordozható, hiszen kicsi és könnyű is. A billentyűzet nagyméretű gombokat alkalmaz annak érdekében, hogy a gépelés kényelmes és gyors lehessen. A hatcellás akkumulátor egyetlen töltéssel több, mint hétórányi üzemidőt biztosít a rendszer számára, így egy iskolai napot újratöltés nélkül is kibírhat az új noteszgép.

Az oktatásba szánt noteszgép számos extra tulajdonsággal rendelkezik, amelyek mind a tanárok, mind a tanárok, mint pedig a rendszergazdák munkáját megkönnyítik. A termékhez jár az Acer Office Manager, ami az oktatási intézmény számára lehetővé teszi biztonsági házirend telepítését, sőt, az IT eszközök monitorozására, valamint a karbantartási feladatok ütemezésére is lehetőséget kínál.

A másik hasznos szolgáltatás az Acer ProShield Manager, ami egy biztonsági és menedzsment eszközökből álló szoftvercsomag. A közös felhasználói kezelőfelületről elérhető funkciók között számos hasznos dolgot találunk. A szoftvercsomag segít a noteszgép megvédésében a BIOS szinttől egészen az alkalmazás szintig, a biztonsági szempontból kritikus fájlokat pedig Személyes Biztonsági Meghajtón (Personal Secure Drive) tárolja. A felhasználóknak még arra is van lehetőségük, hogy úgy töröljenek különböző fájlokat és mappákat, hogy azok később ne legyenek visszaállíthatóak.

A tanárok és a diákok közötti együttműködést az Acer Classroom Manager javítja. Az alkalmazáson keresztül a tanár nem csak utasításokat adhat a diákoknak, de figyelheti munkájukat, sőt, együtt is dolgozhat velük – ez pedig minden eddiginél hatékonyabb együttműködést jelent.

A TravelMate sorozat B113-as tagja várhatóan ősszel kerül a boltok polcaira. A termék várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sajnos egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward