Acer Ferrari One notebook AMD Congo alapokon

Acer Ferrari One notebook AMD Congo alapokon

Az AMD pont a napokban mutatta be második generációs mobil platformját, amelyet kifejezetten az ultra vékony noteszgépekhez fejlesztettek ki. A Congo névre keresztelt platformban kétmagos Athlon Neo vagy Athlon X2-es processzor, Radeon HD 3200-as sorozatú integrált videó vezérlő, valamint 2 GB vagy 4 GB rendszermemória kaphat helyet, de ezen kívül egy mobil merevlemez is a kínálat részét képezi. Az ultra vékony és ultra hordozható noteszgépekben optikai meghajtó számára már nincs hely, így a notebook tulajdonosok kénytelenek lesznek külső, USB 2.0-s optikai meghajtót használni.

Az Acer Ferrari One névvel ellátott notebookja a Congo platformra épül, a kis készülék egy 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel bír, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett működik. A processzor szerepét egy 1,2 GHz-en ketyegő Athlon X2 L310-es processzorra bízták, míg a videó vezérlő szerepét egy Radeon HD 3200-as IGP tölti be. A termékben ezen kívül beépített WiFi  adapter és Bluetooth adapter is helyet kapott, de a gyártó XGP porttal is ellátta az újdonságot, így külső videó vezérlő csatlakoztatására is lehetőség nyílik. A rendszer tápellátásáról a hírek szerint egy hatcellás akkumulátor fog gondoskodni.

Az Acer vékony újdonsága várhatóan október 22-én jelenik meg a Microsoft Windows 7-es operációsrendszerével egy időben. A gyártó előtelepített Windows 7-tel ellátott notebookja várhatóan 499 eurós ajánlott végfelhasználói áron lesz megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward