Acer ConceptD: új termékcsalád, kifejezetten tartalomkészítőknek

Színhűség, nagy teljesítmény, remek felszereltség – ezek a hívószavak a ConceptD család esetében.

Acer ConceptD: új termékcsalád, kifejezetten tartalomkészítőknek

Az Acer a tegnapi rendezvény alkalmával egy teljesen új termékcsaládot, illetve almárkát is bemutatott, ami a ConceptD nevet viseli. Ebben a sorozatban olyan termékek foglalnak helyet, amelyek kifejezetten tartalomgyártók számára készültek, így nagyteljesítményű munkaállomások, különféle noteszgépek, színhű monitorok, illetve még egy Windows Mixed Reality headset is lapul a kínálatban.

A ConceptD lényege, hogy nagyteljesítményű, kellően halkan dolgozó, színhű képi megjelenítésről gondoskodó hardvert biztosít a tartalomkészítők számára. A termékek lényegében a dizájnereket, a művészeket, a formatervezőket, az építészeket, illetve minden egyéb olyan szakma képviselőit veszik célba, ahol a tartalomgyártáshoz szükség van egy ütőképes PC-re vagy noteszgépre, illetve egy színhű monitorra.

ConceptD 900 és 500: elegáns munkaállomások hatalmas teljesítménnyel

A ConceptD 900-as modell a kifejezetten nagy processzor- és GPU teljesítményt igénylő feladatokhoz passzol, hiszen két darab Xeon Gold 6148-as processzor lapul benne, amelyek 40 maggal és 80 szállal rendelkeznek, és ezek mellett még egy Nvidia Quadro RTX 6000-es professzionális videokártya is van a gépben. A 12 memóriafoglalattal rendelkező alaplap összesen akár 192 GB-nyi ECC memóriát is fogad, az adattárolókat pedig két M.2-es PCIe NVMe foglalat, valamint öt meghajtóhely várja, így könnyedén kiépíthető akár RAID 0/1 alapú adattároló rendszer is. A bővítőkártyákat négy darab PCI Express x16-os, valamint három darab PCI Express x8-as slot szolgálja ki.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hűtésről fejlett hűtőrendszer gondoskodik, ami még renderelés és videó vágás alkalmával is hűvösen tartja a processzort és a GPU-t. A szellőzést hat darab ventilátorra bízták, az előlapon pedig egy nagy szellőzőfelületet is kialakítottak. Ez a modell kiváló választás lehet mesterséges intelligenciával és mélytanulással foglalkozó projektekhez is. A ConceptD 900 várhatóan júniusban jelenik meg Európában, alapára 17 999 euró lesz.

A 900-as mellett egy 500-as modell is megjelenik, ami jópofa házat kap, tetején fa textúrájú betéttel. A házban itt már csak maximum Core i9-9900K típusú processzor kaphat helyet, amihez maximum 64 GB-nyi DDR4-2666 MHz-es rendszermemória kérhető. A videokártya szerepét igény esetén akár Nvidia Quadro RTX 4000-es megoldás is betöltheti, ami akár öt darab 5K-s kijelző meghajtására is képes, természetesen akár HDR támogatás mellett is. Az adatok tárolásáról egyebek mellett PCIe NVMe alapú SSD gondoskodik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hűtésre ennél a modellnél is nagy figyelmet fordítottak, így az előlapra megint került egy viszonylag nagy felületű szellőző, ami mögött három ventilátor dolgozik, vagyis bőven kapnak friss levegőt a benn dolgozó nagyteljesítményű hardverkomponensek. A minimalista dizájnnal érkező ház kapott Qi kompatibilis vezeték nélküli töltőt, valamint egy kinyitható fejhallgató tartót is, amelyen kényelmesen és biztonságosan tárolhatjuk a használaton kívüli headsetet.

A ConceptD 500 várhatóan júliusban kerül az európai üzletek polcaira, alapára 2799 euró lesz.

ConceptD sorozatú monitorok

Az Acer két friss termékénél kiemelten fontos szempont volt, hogy olyan monitorok készüljenek, amelyek kiemelkedő színhűséggel büszkélkednek, jó felszereltséggel bírnak és dizájn terén is megugorják a tartalomkészítők által elvárható szintet. Éppen ezért a ConceptD sorozatú monitorok gyárilag kalibrálva érkezhetnek, kiemelkedően jó színhűséggel rendelkeznek és mindent tartalmaznak, amire csak szükség lehet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A nagyobbik modell, vagyis a CM7321K egy 32 hüvelykes monitor, ami kiérdemelte a VESA DisplayHDR 1000-es minősítését. Háttérvilágítása MINI LED alapon nyugszik és 1152 zónára oszlik, maga a panel pedig 3840 x 2160 pixeles natív felbontással rendelkezik. Színhűségére jellemző, hogy az AdobeRGB színteret 99%-ban, a Rec2020 színteret pedig 89,5%-ban képes lefedni, ami mind a tartalomkészítőknek, mint pedig a filmkészítőknek megfelelő lehet. Ez a monitor elsősorban 2D-s munkára ajánlott.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Érkezik még egy 27 hüvelykes képátlójú, CCP7271K típusú monitor is, ami PANTONE hitelesítéssel rendelkezik és kifejezetten a 3D-s tartalmak gyártóit veszi célba. Ez a modell is kiérdemelte a VESA DisplayHDR 1000 minősítést, extraként pedig még G-Sync HDR támogatással is rendelkezik. A termék a gyári kalibráció jóvoltából Delta E < 1 értékkel büszkélkedik, színhűsége pedig igen jó, hiszen az Adobe RGB színterét 99%-ban, a DCI-P3 színteret pedig 93%-ban képes lefedni.

A 32 hüvelykes változat várhatóan 3199 euróért lesz kapható szeptembertől kezdve, míg 27 hüvelykes modellért 2099 eurót kérnek el és már júliusban piacra dobják.

Jönnek a ConceptD sorozatú noteszgépek is

Az Acer háromféle notebookot készített a tartalomgyártóknak, amelyek különböző formátumban, különböző felszereltséggel érkeznek, ám hűtésükről minden esetben a Helios 700-nál már említett negyedik generációs Acer AeroBlade 3D ventilátorok gondoskodnak, amelyek nem csak hatékonyan, de halkan teszik a dolgukat. Az új notebookok magas színhűséggel érkeznek és kellően erős hardvert kaptak ahhoz, hogy számítani lehessen rájuk a különböző feladatoknál.

ConceptD 9, az abszolút csúcs

Ez a modell egy 17,3 hüvelykes képátlójú Ultra HD kijelzőt kapott, ami az Ezel Aero Hinge jóvoltából szükség esetén akár ki is fordítható, így különböző módokban használhatjuk a noteszgépet. A PANTONE hitelesítéssel ellátott kijelző az Adobe RGB színterét 100%-ban lefedi, a Delta E értéke pedig kisebb egynél, vagyis színkritikus feladatoknál kifejezetten jó választás lehet ez a modell. A kijelző ráadásul érintő támogatást kapott, amit a Wacom EMR tollal lehet kiaknázni, így 4096 nyomásszint megkülönböztetésére nyílik lehetőség, ez pedig professzionális felhasználás esetén is bőségesen elegendő lesz. Maga az érintőceruza mágnesesen rögzül a helyére, ha nem használjuk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A ház Core i9-es sorozatú notebook processzort rejt, ami mellé GeForce RTX 2080-as videokártya, valamint akár 32 GB-nyi DDR4-2666 MHz-es rendszermemória is társulhat. Adattárolóból két darab M.2-es PCIe NVMe SSD jár, amelyek természetesen RAID 0 módban működnek, így meglehetősen gyorsak. A ConceptD 9-es modell várhatóan augusztusban kerül forgalomba, alapára 4999 euró lesz.

ConceptD 7, az erős munkatárs

Egy szinttel lejjebb már egy hagyományos dizájn köré épülő notebookot találunk, ami 9. generációs Intel Core i7-es processzort, valamint GeForce RTX 2080 Max-Q típusú videokártyát rejt, így a munka szünetében ez a modell is alkalmas lehet játékra. A kijelző továbbra is IPS alapokon nyugszik és rendelkezik PANTONE hitelesítéssel, ám már csak 15,6 hüvelykes képátlóval bír, a felbontás viszont továbbra is 3840 x 2160 pixel. Ez a noteszgép kellően könnyű (2,1 Kg) és vékony (17,9 mm) ahhoz, hogy szinte bárhova magunkkal vihessük. Kijelzője 100%-ban képes lefedni az Adobe RGB színteret, a Delta E itt azonban már egy picivel gyengébb, hiszen Delta E < 2 értékről beszélünk, ám ez még mindig elegendő lehet a feladatok többségéhez.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új noteszgéppel valós időben szerkeszthetjük akár a 6K RED videókat is, a beépített kijelző mellett pedig akár három további kijelző is csatlakozhat a rendszerhez, hála a Thunderbolt 3-as portnak, illetve a Mini DisplayPort csatlakozóknak. A vezeték nélküli kommunikációról Killer DoubleShot Pro típusú megoldás gondoskodik, ami alighanem a ConceptD 9 esetében is elérhető.

A ConceptD 7-es modell ára 2299 euróról indul, megjelenésére májustól számíthatunk.

ConceptD 5: kecsesebb felépítés, de még mindig jó felszereltség

A harmadik noteszgép ugyancsak 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapott, ami 3840 x 2160 pixeles natív felbontással dolgozik, és természetesen kiérdemelte a PANTONE tanúsítványt is. Az Adobe RGB színterét ez a modell is 100%-ban képes lefedni, a színhűséget pedig Delta E > 2 érték jellemzi. A kijelző mindössze 6,22 milliméteres kávával rendelkezik, így a ház/kijelző arány 80%-os értéket képvisel, az összkép pedig meglehetősen jól. Itt egyébként már csak 1,5 kilogrammos tömegre, valamint 16,9 milliméteres vastagságra számíthatunk, vagyis ez a modell még könnyebben hordozható, cserébe azonban a hardver is gyengébb egypicit. Az alapot egy 8. generációs Core i7-es sorozatú, Radeon RX Vega M GL típusú iGPU-val felszerelt Kaby-Lake G processzor adja. Ehhez maximum 16 GB-nyi DDR4-es rendszermemória társulhat, az adatok tárolását pedig RAID 0 módban dolgozó PCIe NVMe alapú SSD kártyákra bízhatjuk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A narancs háttérvilágítással ellátott billentyűzet mellett beágyazott ujjlenyomat-olvasót is kapunk, amelynek szolgálatait a Windows Hello támogatáson keresztül is élvezhetjük. Az új noteszgép fémházzal érkezik: a fedlapon és a billentyűzet környékén magnézium-alumínium ötvözetet használtak, míg a ház alján magnézium-lítium ötvözetből készített fémlap foglal helyet. Gyakorlatilag ennek is köszönhető, hogy az újdonság ilyen könnyű és kecses lett. A csatlakozók közé egyebek mellett egy USB 3.1 Gen1 Type-C csatlakozó került, ami 5 Gbps-os sebeséget kínál, ugyanakkor DisplayPort kapcsolatot is kínál, valamint tölthetjük rajta keresztül a noteszgép akkumulátorát is, sőt, offline charging opció is rendelkezésre áll.

A ConceptD 5  a tervek szerint júniusban válik elérhetővé Európában, alapára 1699 euró lesz.

Kap még egy Windows Mixed Reality Headsetet is a piac

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Concept OJO névre keresztelt megoldás 4320 x 2160 pixeles képterületet kínál, a környezetet és a mozgást pedig beépített érzékelőkkel, illetve kamerákkal térképezi fel. A headset fejpántja nem csak állítható lesz, hanem levehető is, így könnyebb lesz tisztán tartani, ha több ember osztozik a terméken. A fehér headset szoftveres pupillatávolság-beállításra is lehetőséget ad, hogy a képek még élesebbek és még tisztábbak lehessenek, így a tartalmak készítése és fogyasztása egyaránt felhőtlenül zajlik. A felhasználók integrált audió rendszert is kapnak a headsethez, így nem lesz szükség külön fejhallgató alkalmazására. A termék beüzemelése az ígéretek szerint egyszerű lesz, a mozgásérzékelés pedig 6 szabadságfokkal történik. Az új WMR headset a gyártó szerint mind átlagfelhasználóknak, mind pedig üzleti felhasználóknak ajánlható lesz – az első tesztek majd lerántják a leplet arról, valójában milyen is a termék.

A Concept OJO további paramétereivel és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem adott tájékoztatást az Acer, így jelenleg az sem tudható, pontosan mennyibe kerül majd az új WMR headset. Ez persze nem is túl nagy meglepetés, hiszen az efféle rendezvényeken rendszerint csak az érkező újdonságok legfontosabb tulajdonságait részletezik, a teljes specifikáció majd csak a megjelenés idején válik elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap