Acer Aspire S3, az Acer első ultrabookja

Az Acer első ultrabookja már néhány napja felbukkant egy olasz webáruházban, de most végre hivatalosan is elérhetővé vált a termék, amelynek szállítása még ebben a hónapban megindul Európában és az Amerikai Egyesült Államok területén egyaránt.

Acer Aspire S3, az Acer első ultrabookja

Az Acer első ultrabookja már néhány napja felbukkant egy olasz webáruházban, de most végre hivatalosan is elérhetővé vált a termék, amelynek szállítása még ebben a hónapban megindul Európában és az Amerikai Egyesült Államok területén egyaránt.

Az Aspire S3 névre keresztelt újdonság 13 milliméteres vastagságával és 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőjével próbál majd hódítani a piacon, de összességében a kinézetére sem lehet panasz, bár a billentyűzet és az érintőpad első ránézésre a régi MacBook-ok dizájnját idézi, leszámítva a színt. Hasonlóság ide vagy oda, a 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelző ennél a modellnél 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, a notebook háza pedig magnéziumötvözetből készül, ami nem csak strapabíró felépítést garantál, de különleges megjelenést is kölcsönöz a terméknek. Az Aspire S3 alacsonyfeszültségű Core i3, Core i5 vagy Core i7 sorozatú Sandy Bridge processzorokkal érkezik, DDR3-as rendszermemóriából pedig 4 GB-nyit tartalmaz. Az 1,3 kilogrammos újdonság többféle merevlemez opcióval érkezik, de igény esetén akár SSD meghajtóval is megvásárolható lesz. A beépített optikai meghajtóról sajnos le kell mondanunk, de a termék vékonyságát látva ez nem meglepő.

A videó vezérlő szerepét a processzorba integrált második generációs Intel HD Graphics sorozatú IGP tölti be, amely átlagfelhasználók számára elegendő 3D-s teljesítményt kínál. Az ultrabook 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, 4.0-s Bluetooth adapterrel, valamint egy különleges hűtőrendszerrel bír. A speciális hűtésnek köszönhetően a csuklótámasz és a készülék alja nem melegszik zavaró mértékben, így a termék kényelmesen használható.

A gyártó mérnökei által alkalmazott akkumulátor egyetlen töltéssel hétórányi üzemidőt kínál a rendszer számára. Érdekes különlegesség, hogy az Ultrabook S3 instant-on módot is kínál, amellyel a rendszer alvó állapotból másfél másodpercen belül munkára fogható, a WiFi hotspotokhoz pedig további két másodpercen belül csatlakozik. További érdekesség, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral akár 50 napig is elvan a notebook készenléti állapotban.

Az információk szerint az Acer Aspire S3 tehát még ebben a hónapban elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, induló ára pedig 799 euró lesz. A legjobban felszerelt Aspire S3-at 1199 euróért cserébe lehet majd hazavinni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward