Acer Aspire Ethos 8943G: ütős noteszgép

Az Acer egy nem mindennapi noteszgéppel jelentkezik a piacon. Az újdonság az Aspire Ethos 8943G típusjelzést viseli, 18,4 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik és igen komoly hardver arzenál lapul a házában. Az Intel Calpella mobil platformja köré épülő termékről először március folyamán hallhattunk, ám most végre elérhetővé vált a termék.

Acer Aspire Ethos 8943G: ütős noteszgép

Az Acer egy nem mindennapi noteszgéppel jelentkezik a piacon. Az újdonság az Aspire Ethos 8943G típusjelzést viseli, 18,4 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik és igen komoly hardver arzenál lapul a házában. Az Intel Calpella mobil platformja köré épülő termékről először március folyamán hallhattunk, de csak most vált elérhetővé.

A rendszer 18,4 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képaránnyal rendelkező, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzője ledes háttérvilágítást kapott. A készülékhez többféle mobil processzor közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet (Core i3-M, Core i5-M, Core i7-M), rendszermemóriából pedig maximum 4 GB-nyi DDR3-as So-DIMM modul kaphat helyet az újdonságban. Az Acer Aspire sorozatának legújabb tagja nem egy, hanem akár két mobil merevlemezzel is felszerelhető, így 640 GB-os merevlemezek alkalmazásával a rendelkezésre álló adattároló kapacitás mennyisége 1,28 TB. Optikai meghajtóból választhatunk hagyományos DVD-írót, de igény szerint akár Blu-ray olvasóval is megvásárolható az új noteszgép. A videó vezérlő szerepét DirectX 11-es támogatással ellátott Mobility Radeon HD 5650-es vagy HD 5850-es videokártyák töltik be, így gond nélkül játszhatunk az újdonságon, akár a legfrissebb játékokkal is.

Az Aspire Ethos 8943G adatlapján a felsoroltakon kívül találunk még 1,3 megapixeles beépített webkamerát, öt az egyben kártyaolvasót, Gigabites Ethernet vezérlőt, WiFi adaptert, többérintéses technológiát is támogató érintőpadot és egy HDMI kimenetet. Opcióként Bluetooth támogatással is felvértezhető az újdonság.

A gyártó előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállítja legfrissebb termékét, amelynek alapára 999 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward