Ablakba csoportosítható alkalmazások – Végre jön a Windows Sets?

Az újítást még 2018-ban bemutatta a Microsoft, ám eddig még nem került bele a Windows 10 végleges változatába. A helyzet a jelek szerint a közeljövőben változhat.

Ablakba csoportosítható alkalmazások – Végre jön a Windows Sets?

A Microsoft még 2018 folyamán mutatta be legújabb fejlesztését, amely a Sets nevet viseli. Ennek lényege, hogy bizonyos alkalmazásokat egyetlen nagy ablakba lehet csoportosítani, majd ezek között az alkalmazások között úgy válthatunk, mint egy egyszerű webböngészőben: csak ki kell választani, melyik fülre vagyunk kíváncsiak. A koncepció összességében ötletes és hasznos, hiszen segít az egy projekthez tartozó alkalmazások csoportosításában, illetve abban is, hogy sokkal áttekinthetőbb legyen a Windows Asztal.

A Windows Sets sajnos még azóta sem jelent meg a Windows 10-ben, ennek pedig az az oka, hogy a vállalat akkoriban a Microsoft Edge fejlesztését tartotta fontosabbnak, így a Sets funkció kissé elsikkadt, ám a jelek szerint most már nem kell rá sokat várni. 2018-ban egyébként a Windows Insider Program résztvevői már kipróbálhatták a funkciót április és május során, viszont júniusban eltűnt a bemutató kiadásokból, egészen mostanáig.

Galéria megnyitása

A Windows Latest szerint a funkció nemrégiben ismét feltűnt a Windows 10 SDK-ban, annak is a v19577-es kiadásában, ahol WindowTab, WindowsTabIcon, WindowsTabManager, illetve WindowsTabGroup bejegyzésre bukkantak a szemfüles vizsgálódók. A jelek szerint ezek a funkciók a Windows Sets nevű újításhoz tartoznak, legalábbis jelenleg nagyon úgy tűnik. A Windows Sets a korábbi bemutató alkalmával csak az UWP alkalmazásokat támogatta, valamint néhány beépített Windows 10 alkalmazás is kompatibilis volt vele, például a Parancssor, a Jegyzettömb, a Fájlkezelő és a Microsoft Edge is.

Hivatalosan egyelőre nem érkezett bejelentés a Windows Sets funkcióval kapcsolatban, ám nincs kizárva, hogy a 2020. május 19-től május 21-ig megrendezésre kerülő Build fejlesztői konferencián felbukkan majd ez a téma is, már amennyiben megtartják a rendezvényt, hiszen a koronavírus miatt már nagyon sok hasonló eseményt fújtak le. Arra azért van esély, hogy ha fizikai formában nem is, online azért tálalni fogják a legfontosabb információkat. Rövidesen kiderül, így lesz-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap