A Windows XP-sek a jelek szerint a Windows 7-et választják

Legalábbis a legfrissebb statisztikákból ez olvasható ki.

A Windows XP-sek a jelek szerint a Windows 7-et választják

A Windows XP hivatalos támogatása a következő hét folyamán, egészen pontosan nyolcadikán véget ér, ám még mindig rengeteg olyan PC van használatban, amelyen a kissé öregecske, elavult, egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelentő operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A Net Applications legfrissebb adataiból kiderül, még mindig több, mint 27%-os piaci részesedéssel bír a Windows XP az internetezők körében. Az említett szám egyébként háromszor több, mint a Windows 8 és a Windows 8.1 együttes eredménye. Persze a Windows XP részesedése – ha lassan is, de – elkezdett csökkenni, a Windows 8 és a Windows 8.1 pedig emelkedő pályára állt be. Érdekes viszont az a tény is, amire a The Next Web világít rá: az elmúlt hónap folyamán a Windows 7 könyvelhette el a legnagyobb növekedést. Ez azt jelenti, hogy a Windows XP felhasználók többsége inkább a Windows 7 mellett teszi le a voksát, nem a Windows 8 vagy a Windows 8.1 mellett.

Utóbbi persze nem meglepő, hiszen a Windows 8 anno nagyon kemény kritikát kapott, és ez valószínűleg sok emberhez eljutott. Ettől függetlenül tény, hogy a Windows 8.1 jobban fut a gyengébb asztali számítógépeken, mint a Windows 7, így aki le tudja küzdeni a Modern UI-vel szembeni ellenszenvét (amit igazából nem is kell néznie az asztalon, felhasználói élmény és rugalmasság tekintetében jobban járhat, ha a Windows XP-t Windows 8.1-re cserélni, nem pedig Windows 7-re.

A Windows 7 általános támogatása a következő évben, egészen pontosan január 14-én véget ér, a kiterjesztett támogatás azonban még 2020-ig élni fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward