A Windows 8-ra történő frissítés várható szabályai

Korábban már kiderült, miként lehet Windows 7-ről Windows 8-ra váltani, most azonban a többi operációs rendszerről történő átállás szabályairól is lehull a lepel, valamint néhány fontos részletet is megtudhatunk, amelyekkel nem árt tisztában lenni.

A Windows 8-ra történő frissítés várható szabályai

Korábban már kiderült, miként lehet Windows 7-ről Windows 8-ra váltani, most azonban a többi operációs rendszerről történő átállás szabályairól is lehull a lepel, valamint néhány fontos részletet is megtudhatunk, amelyekkel nem árt tisztában lenni.

Sokan valószínűleg annak ellenére is eljátszottak már a Windows 8-ra történő váltás gondolatával, hogy elsőre nem szimpatikus nekik a Microsoft által erőltetett Metro felhasználói kezelőfelület. A ZDNet legfrissebb információi hasznosak lehetnek nekik és mindenki más számára is, aki meglévő, legális, jogtiszta operációs rendszeréről szeretne a későbbiekben Windows 8-ra váltani. Az értesülések alapján már tudható, hogy mely szabályokat kell majd betartani a sikeres frissítés érdekében. A lenti információk a Microsoft partnereitől származnak, akiknek a Microsoft a hónap elején már elárulta, pontosan milyen feltételekre lehet számítani.

[bold]Windows 7 -> Windows 8: végtelenül egyszerű upgrade

[/bold]

Általánosságban a Windows 7-ről Windows 8-ra történő váltás nem lesz problémás, igaz, két apró kitétel azért van. Egyrészt 32-bites Windows 7 kiadásról nem lehet majd 64-bites Windows 8 kiadásra váltani, másrészt a Windows 7 Professional, Ultimate és Enterprise operációs rendszerrel rendelkezők nem választhatják a Windows 8 „alap” változatát, csak a Windows 8 Prót..

Windows XP, Windows Vista -> Windows 8: itt már picit jobban oda kell majd figyelni

Hogy mi a helyzet, ha Windows Vistáról, illetve Windows XP-ről szeretnénk Windows 8-ra váltani? Nos, ebben a két esetben már van pár fontos dolog, amire figyelni kell. A Windows Vistáról történő váltás alkalmával fontos, hogy az adott rendszeren jelen legyen az első szervizcsomag – ha az nincs telepítve, akkor a beállítások és a testre szabott tulajdonságok elvesznek, csak személyes fájljaink maradnak meg a folyamat végén.

Ugyanez a helyzet Windows XP esetében is, azzal a különbséggel, hogy itt szervizcsomaggal és szervizcsomag nékül is ugyanaz a végeredmény: csak személyes fájljaink maradnak meg, beállításaink és testre szabott dolgaink nem.

 

Ahogy azt már fentebb, a Windows 7 esetében említettük, úgy Windows Vistánál és Windows XP-nél sem lesz lehetőség architektúra váltásra, azaz 32-bites helyett 64-bites operációs rendszerre történő átállásra – legalábbis egyszerű upgrade keretén belül. A Windows XP és a Windows Vista esetében ugyan külön nem említették, de valószínűsíthető, hogy szintén nem lesz mód visszalépésre, azaz Vista Professional-ről, illetve Ultimate-ről nem válthatunk majd a Windows 8 „alap” kiadására, csak a Próra.

Persze az is megoldás, ha meglévő rendszerünket próbáljuk upgrade-elni Windows 8-ra, de talán érdemesebb fontos fájljainkat lementeni, majd egy tiszta telepítést végrehajtani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward