A Windows 10 a világ legnépszerűbb operációs rendszere

Sokáig tartott, mire a legmodernebb operációs rendszer megelőzte a nagy népszerűségnek örvendő Windows 7-et.

A Windows 10 a világ legnépszerűbb operációs rendszere

A Microsoft az elmúlt évek során mindent megtett annak érdekében, hogy legújabb operációs rendszere, a Windows 10 hamar nagy népszerűségre tehessen szert a piacon. Ennek érdekében sokáig ingyenesen lehetett legális Windows 7-ről és Windows 8.1-ről Windows 10-re frissíteni, amivel sokan éltek is, ám idővel kiderült, bizony nem lesz olyan egyszerű a Windows 10 népszerűségének növelése, mint azt korábban remélték. Eleinte a Microsoftnál úgy gondolták, a megjelenést követő három éven belül sikerült 1 milliárd eszközre elhozni a Windows 10-et, ám az adoptációs rátát látva gyorsan módosították is a tervet.

A Windows 7 az elmúlt évek során folyamatosan népszerűbbnek bizonyult a felhasználók körében, mint a Windows 10, így sokáig a Windows 7 minősült a legszélesebb körben használt Windows operációs rendszernek. Nemrégiben azonban fordult a kocka, hiszen a Net Applications legfrissebb beszámolója szerint tavaly decemberben már 39,22%-os részesedéssel bírt a Windows 10, míg a Windows 7 csak 36,9%-os részesedést tudhatott magáénak.

Galéria megnyitása

A Windows 10 tehát csak három és fél évvel a megjelenése után tudta lenyomni a Windows 7-et, amelyet még ma is nagyon sokan használnak, pedig egy közel 10 éves operációs rendszerről van szó, amelynek kiterjesztett támogatása jövőre, egészen pontosan 2020. január 14-én véget is ér.

A Windows 10 jelenleg 700 milliónál is több eszközön fut, amelyek között asztali és mobil számítógépek, táblák, okostelefonok és Xbox One játékkonzolok is jelen vannak. Az átlagfelhasználók körében a jelek szerint már a Windows 10 vezet, üzleti fronton azonban még van tennivalója a cégnek annak érdekében, hogy meggyőzze a Windows 7 felhasználókat a Windows 10-re történő váltás előnyeiről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap